KUTTER PRISENE: Newcastle klarer ikke fylle stadion tross en historisk bra seriestart. Dermed kutter de billettprisene med femti prosent.Foto: AFP /IAIN BUIST
KUTTER PRISENE: Newcastle klarer ikke fylle stadion tross en historisk bra seriestart. Dermed kutter de billettprisene med femti prosent.Foto: AFP /IAIN BUISTVis mer

Newcastle halverer billettprisene for å fylle stadion

Ikke bare i Norge fotballen sliter med tilskuertallene.

(Dagbladet.no): Newcastles seriestart er over all forventning i en klubb som fikk mest oppmerksomhet for Joey Bartons twittertirader og Andy Carrolls manglende erstatter for ballet startet.

Nå, ni kamper inn i årets liga, er de hvite og svarte fortsatt ubeseiret, holder fjerdeplassen på tabellen, og har altså gjennomført sin beste sesongstart i dette årtusenet.

Mangler tilskuere
Men alt er ikke rosenrødt over hele linja. Så langt i år har ikke Newcastle klart å fylle St. James' Park en eneste gang. Høyst uvanlig for en klubb som er kjent for den massive støtten fra tribunene.

Normalt koster en sesongbillett 558 pund, tilsvarende knappe 5000 norske kroner etter dagens kurs. Men for å fylle opp plastsetene halverer klubben prisen på sesongbilletter fra og med i dag, melder klubben på sine nettsider.

- Vi er svært fornøyde med den flotte starten vi har hatt denne sesongen og den fantastiske støtten vi har fra fansen vår. Nå vil vi oppmuntre enda flere supportere til å komme til St. James' Park og heie fram laget, skriver administrerende direktør i Newcastle, Derek Llambias.

Ønsker oppnåelighet
Ifølge The Guardian har Newcastle bare hatt et tilskuergjennomsnitt på 46 111 så langt denne jubelsesongen, mens kapasiteten på St. James' Park er 52 339. Finanskrisen i England har rammet forbrukerne hardt, noe som også merkes blant de fotballivrige.

- Vi vet hvor vanskelig det er for mange å ta seg råd til å følge laget, spesielt i dagens økonomiske klima. Målet vårt er å gjøre det så oppnåelig som mulig for flest mulig mennesker å støtte Newcastle, skriver Llambias.

I tillegg til halveringen av prisene på årets sesongkort har Newcastle innført en tiårsfrys av billettpriser på St. James' Park.