Newcastle har London-kompleks

Newcastle reiser til London og oppgjøret med Charlton uten seier i hovedstaden på 24 kamper. Dagbladet.no følger kampen på The Valley direkte fra kl. 17.00.

Et sterkt skaderammet Newcastle ligger på niende plass på tabellen, og trenger poeng for å nå målsetningen om europacupspill neste sesong. Det kan bli vanskelig for dagens motstander Charlton har bare tapt en hjemmekamp denne sesongen.

- Vi har elendig statistikk i London, og det er vi nødt til å gjøre noe med, sier Kevin Gallacher til Soccernet.

Skotten er tilbake i Newcastle-troppen etter langvarig skadeopphold, men fortsatt mangler manager Bobby Robson spillere som Alan Shearer, Carl Cort, Alain Goma og Daniel Cordone. Gallacher tror de mange skadene er noe av forklaringen på de varierende resultatene.

- Du vil alltid slite med slike spillere på skadelista. Heldigvis er de fleste snart tilbake, så hvis vi kan tette igjen bakover tror jeg vi kan havne høyt opp til slutt, sier veteranspissen.

Motstander Charlton har hatt en sesong langt over hva de fleste forventet og sto med åtte kamper uten tap før 2-4 mot Tottenham i cupen onsdag. Manager Alan Curbishly håper spillerne skal revansjere den svake innsatsen, og innkassere sin andre seier i ligaen mot Newcastle denne sesongen.

- Forhåpentligvis kan vi reise oss umiddelbart. Jeg har gjort det klart overfor spillerne at jeg ikke aksepterer slikt spill igjen. Vi vet at vi kan bedre, og det hadde vært langt verre om vi var så dårlige til vanlig, sier Curbishly.

Charlton-sjefen kan også glede seg over at kaptein Mark Kinsella og toppscorer Jonathan Johansson endelig er tilbake etter skade.

lars.erik.pedersen@dagbladet.no