TIL NEWCASTLE: Mapou Yanga-Mbiwa debuterte for det franske landslaget forrige sesong. Både Arsenal og Milan var angivelig interessert i å hente forsvareren. Foto: SCANPIX/AFP / GLYN KIRK
TIL NEWCASTLE: Mapou Yanga-Mbiwa debuterte for det franske landslaget forrige sesong. Både Arsenal og Milan var angivelig interessert i å hente forsvareren. Foto: SCANPIX/AFP / GLYN KIRKVis mer

Newcastle henter Mapou Yanga-Mbiwa fra Montpellier

Pluss to franskmenn til.

Newcastle har blitt enig med Montpellier om en overgang for forsvarsspilleren Mapou Yanga-Mbiwa. I tillegg er Massadio Haidara og Yoan Gouffran på vei inn.

Montpellier, som er regjerende fransk seriemester, bekreftet salget av Yanga-Mbiwa tirsdag. Newcastle er også blitt enig med spilleren om hans personlige avtale. Dermed gjenstår kun den obligatoriske legesjekken før 23-åringen er klar for engelskmennene.

Det er ikke opplyst hvor mye Montpellier får for Yanga-Mbiwa, som forlenget sin kontrakt med klubben i fjor sommer fram til 2015. Et av vilkårene var at Montpellier ikke skulle stå i veien om det tikket inn en akseptabelt bud.

Yanga-Mbiwa debuterte for det franske landslaget forrige sesong. Både Arsenal og Milan var angivelig interessert i å hente forsvareren.

Newcastle har i tillegg kommet til enighet med Nancy om en overgang for Massadio Haidara, som også er en forsvarsspiller. Den franske toppklubben får 4 millioner euro (30 mill. kroner) for 20-åringen.

Senere tirsdag kveld skrev Bordeaux-spissen Yoan Gouffran på Twitter at også han er på vei til Nordøst-England. «I morgen er jeg en Newcastle-spiller. Jeg er stolt», tvitret Gouffran.

Etter en sterk femteplass forrige sesong, har Newcastle slitt tungt i Premier League denne sesongen. Klubben er kun to poeng unna nedrykksplass etter 23 seriekamper.

(NTB)