UTVIST: John Carver var ikke fornøyd med midtstopper Mike Williamson. Foto: Cal Sport Media / NTB scanpix
UTVIST: John Carver var ikke fornøyd med midtstopper Mike Williamson. Foto: Cal Sport Media / NTB scanpixVis mer

Newcastle-manageren tror midtstopperen pådro seg rødt kort med vilje med grisetakling

Taklet da ballen allerede var ute.

(Dagbladet): Newcastle ble i går ydmyket av Leicester. 3-0-tapet var klubbens åttende tap på rad, og laget som lå tilsynelatende trygt plassert midt på tabellen er nå midt i nedrykkstriden.

Vikarmanager John Carver skylder på spillerne. Og spesielt en mann: Midtstopper Mike Williamson, som i går ble utvist etter at han fikk to gule kort i løpet av sju minutter.

- Tror han mente det Carver sier han tror Williamson pådro seg utvisningen med vilje med en knallhard og unødvendig takling av Leicester-spiss Jamie Vardy da ballen allerede hadde gått ut over sidelinjen.

- Jeg tror han mente det. Da han var fem meter unna tenkte jeg «ikke gjør det». Så gjorde han det. Vardy var ute av banen, Willo var ute av banen og ballen var ute av banen. Det var ingen vits i å gjøre det. Jeg aksepterer det ikke, sa Carver ifølge The Guardian om den andre taklingen som sikret den høye, men litt trege stopperen det andre gule kortet.

Vardy smalt inn i et TV-kamera som stod ved midtstreken etter grisetaklingen.

Carver sier han konfronterte midtstopperen i garderoben etter kampen, men vil ikke si hvordan spilleren responderte.

- Kan ikke klandre fansen Vikarmanagaren tok over da Alan Pardew fikk nok, og dro til London og Crystal Palace-jobben. Etterpå har de to klubbene hatt stikk motsatt formutviklingen, muligens til forundring for enkelte Newcastle-supportere som lenge ønsket Pardew vekk. Nå er vreden rettet mot klubbeier Mike Ashley, som virker å være utelukkende opptatt av at klubben skal gå med store overskudd. Men også spillerne og Carver får nå høre det fra tribuna.

- Fansen ga oss i dag rett og slett en beskjed om at de ikke ønsker å se oss. Jeg kan ikke klandre dem. Hvis jeg hadde vært på tribuna, ville jeg gjort det samme, sier Carver og mente det ikke var hans skyld at laget framstår som om de allerede har tatt ferie.

- Jeg kan ikke gi spillerne viljen til å gå ut der og brekke nesa eller få et kutt i øyet. Jeg kan ikke påvirke markering på dødballer. Når ballen kommer inn i feltet er vi tydeligvis ikke villige til å sette hodet til, sier han ifølge The Guardian.

Newcastle har 35 poeng, og er bare to poeng bak Sunderland, som ligger på nedrykksplass.

SMALT INN I TV-KAMERA: Jamie Vardy kjente smellen, men kom seg etter hvert på beina igjen. Foto: Cal Sport Media / NTB scanpix
SMALT INN I TV-KAMERA: Jamie Vardy kjente smellen, men kom seg etter hvert på beina igjen. Foto: Cal Sport Media / NTB scanpix Vis mer