SCORTE TRE: Ayoze Perez. Foto: NTB Scanpix
SCORTE TRE: Ayoze Perez. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Newcastle med livsviktig seier

Ayoze Pérez ble nok en gang Newcastles store spiller med måltrippel i lørdagens 3-1-seier hjemme mot Southampton.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Spanjolen gjorde også målet som sikret Newcastle 1-0 i bortemøtet med Leicester i forrige runde. Det var seieren som i praksis trygget klubbens tilværelse i Premier League. Lørdag fortsatte oppturen.

Det var ikke ufortjent da for Ayoze Pérez testet skuddfoten og gjorde oppgjørets første mål etter 27 minutter. Ballen føk mellom beina på bortelagets keeper Angus Gunn og gikk i nettet via den lengste stolpen.

Fire minutter senere doblet samme mann til 2-0. Skliende løftet han Salomon Rondons perfekte innlegg opp i nettaket.

Southampton var bleke før pause, men gikk for en offensiv start på 2.-omgangen. Det betalte seg etter en snau time da Mario Lemina kontrollert dunket inn 1-2-reduseringen fra 18 meter.

Noen minutter tidligere hadde vertenes Ki Sung-yueng sendt en ball i innsiden av den ene stolpen. Først i det 87. minutt kunne Newcastle-fansen være trygge på seier. Ayoze styrte inn 3-1 på en pasning fra Matt Ritchie.

Mohamed Elyounoussi var ikke med i Southampton-troppen lørdag. Laget fra den engelske sørkysten ligger på 16.-plass og er ikke helt kvitt nedrykksspøkelset. Det skiller fem poeng til Cardiff under streken når begge har fire kamper igjen av sesongen. Imellom ligger Brighton med en klaring på tre poeng.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer