Newcastle med nyttårsgave til Chelsea

Paul Scholes scoret to, men var også sist på det siste baklengsmålet.

(Dagbladet.no:) Newcastle - Manchester United 2-2. Det så ut til å bli Paul Scholes store kveld. Han puttet to ganger i løpet av seks minutter og skudde kampen for de røde djevlene.

Der og da lå United ni poeng foran Chelsea, som møter Aston Villa på bortebane tirsdag.

Men så gikk et Newcastle-skudd via beinet til Scholes og forbi Edwin van der Sar. De zebrastripete gutta jublet, og det gjorde nok også Chelsea-fans og -spillere i Vest-London.- Vi skapte mange sjanser, men misset på for mange av dem. Vi skal vinne kampen når vi kommer til så mange muligheter, sier Sir Alex Ferguson til Sky Sports.

Han innrømmer at Newcastle imponerte ham i kveld.

- Det er bare å berømme dem for den innsatsen de viste. Vi spilte ikke så veldig bra, og det var fordi Newcastle nektet oss å spille slik vi ønsket.

Store sjanser i starten

Ryan Giggs fikk en stor sjanse da han ble nydelig frispilt av Louis Saha etter bare åtte minutter. Giggs skar inn i feltet, men skjøt utenfor fra ti meters skrått hold.

Halvveis inn i førsteomgangen var rollene byttet om.

FORTVILER: Paul Scholes tar seg til hodet etter en av de mange gode sjansene Manchester United misbrukte på St. James\' Park. Foto: REUTERS
FORTVILER: Paul Scholes tar seg til hodet etter en av de mange gode sjansene Manchester United misbrukte på St. James\' Park. Foto: REUTERS Vis mer

Giggs styrte en pasning gjennom Newcastle-forsvaret, men Saha avsluttet rett på Shay Given fra en veldig god posisjon.

Saha fikk sjansen igjen på en corner like etterpå, men headingen hans ble klarert av Scott Parker en meter foran målstreken.

Nemanja Vidic stoppet et skudd fra Antoine Sibierski med hånda noen minutter seinere, og hjemmefansen ropte på straffe. Midtstopperen prøvde å få hånda unna, men rakk det ikke.

Fantastisk fotball

Men det var først etter 32 minutter noen fikk skikkelig treff på St. James\' Park.

Gary Neville lot James Milner gå og gå, og fra 25 meters skrått hold fyrte han av en nyttårsrakett som gikk rett i krysset bak Edwin van der Sar.

Newcastle spilte seg opp i perioden rett før og etter scoringen, men det var gjestene som skapte de fleste store sjansene før pause.

Cristiano Ronaldo spilte fram Wayne Rooney kort tid før hvilen, og England-spissen forsøkte å styre ballen i mål fra sju-åtte meter - men Given reddet med en strålende beinparade.

Newcastle med nyttårsgave til Chelsea

Og så fikk United til slutt nettkjenning: Paul Scholes trengte ikke mye tid og rom for å fyre av et skudd fra 17 meter som gikk forbi Given og i mål.

To tunneler og i mål

En fortjent utlikning, i det som var en veldig morsom førsteomgang på Tyneside.

Rett før den var over holdt Sibierski på å sende Newcastle i ledelsen på ny. Han headet et innlegg rett i beina på van der Sar.

På den påfølgende kontringen skjøt Ronaldo utenfor fra en god posisjon litt til venstre for mål. Og som om ikke det var nok: Ji-Sung Park vrengte seg rundt og skjøt i stolperota på overtid av omgangen.

Det var bare spilt 25 sekunder av den andre omgangen før Scholes på ny hadde sendt ballen i nettet.

Ronaldo dyttet kula ut til ham, og han fyrte løs - mellom beina på to Newcastle-spillere og forbi Given. Keeperen var dekket og så ikke utgangen på skuddet, og ballen sneiet muligens også borti et Newcastle-lår.

Forspranget kan minske

17 minutter før slutt var Scholes svært uheldig da Newcastle utliknet til 2-2.

David Edgar sendte avgårde et skudd fra 25 meter, som gikk via beinet til Scholes og rundt United-keeper van der Saar.

- For meg er det stort bare å få spille. Å score er helt utrolig, sier 19-åringen, som puttet for første gang på seniornivå.

Ronaldo var nær ved å gjøre det igjen for United, da han headet en corner mot mål sju minutter før slutt. Men Nolberto Solano sto ved stolpen og headet ballen ut av feltet.

Park hadde også en stor sjanse i sluttminuttene, men ballen endte over mål.

Dermed klarte ikke United å gå gjennom det tøffe juleprogrammet med full pott. De kapret ti av 12 mulige poeng, og Chelsea kan i morgen kutte ned United-ledelsen til fire poeng.

- Det er en tøff kamp om tittelen nå, men vi er en seriøs utfordrer. Begge lagene kommer til å miste poeng, sier Ferguson.

Manchester United-manageren fikk ikke den bursdagsgaven han nok ønsket seg - skotten nådde pensjonsalderens 65 år på nyttårsaften.

PS! Louis Saha forlot banen etter 36 minutters spill, med en lyskeskade. Ifølge Ferguson kan det hende det tar et par uker før han er tilbake.

KUNNE BLITT DEN STORE HELTEN: Her scorer Paul Scholes sitt første for kvelden.
TO LANGSKUDD: Også det andre målet til Scholes var et skudd fra utenfor boksen.
TOK LEDELSEN: James Milner sendte hjemmelaget i ledelsen i 1. omgang.
SIKRET POENG: David Edgar sendte av gårde skuddet som gikk via Scholes og i mål.