Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Newcastle melder seg på

Chelsea-spiss Jimmy Floyd Hasselbaink scoret nydelig i eget mål. Da våknet kampen, Chelsea utliknet og til slutt var det ren finesse som avgjorde bataljen på St. James` Park. Ytterligere fem kamper spilles i Premier League i dag.

Følg Premier League direkte NÅ!

Newcastle-forsvaret skulle endelig få orden på organiseringen. Laget på St. James` har sprudlet offensivt og kokt over defensivt gjennom store deler av sesongen, men i dag var Bobby Ronsons svar på problemene endelig klar: _Jonathan Woodgate debuterte på midtstopperplass. Den gamle Leeds-spilleren var med på David O` Learys opptur med de unge Leeds-guttene et par år tilbake, men har ikke blitt like dominerende som forventet.

Det startet heller ikke spesielt bra mot Chelsea, et par glipp i markeringen og et noe famlende forsvar foran en stressa Shay Given, ga bortelaget store sjanser. Woodgate spilte seg imidlertid rett inn i supporternes hjerter da han løp opp en lynrask Jesper Grønkjær og stupte inn for å unnga scoring etter et kvarters spill.

Vakkert selvmål

Etter en litt svak start, spesielt av Newcastle, tok det hele seg betraktelig opp da hjemmelaget fikk en noe ufortjent ledelse. Nederlenderen Jimmy Floyd Hasseilbank feilberegnet og headet knallhardt forbi sin egen keeper Cudicini etter en corner i det 31. minutt. Urettferdig, men viktig for kampen. Hasseilbanks scoring tente de drøye 52.000 på tribunen, Newcastle våknet og et hardt kjempende Chelsea lot det smelle i duellene.

Utlikning kom fem minutter senere. Shay Given hadde vært dårlig gjennom hele omgengen og feilberegnet en corner, Frank Lampard smalt ballen i nettaket fra 16 meter og krigen var i gang.

Finesse

Etter gode sjanser til begge lag og knallhard kjemping på midten var det ren finesse som avgjorde kampen. Olivier Bernard løp nydelig gjennom Chelsea-forsvaret, chippet ballen perfekt over Cudicini og på innsiden av stolpen. Ren klasse. Dermed ebbet kampen ut, Chelsea maktet aldri å komme ordentlig tilbake og Newcastle jobbet beinhardt for alle tre poengene.

FLO PÅ TOPP: Tore Andre Flo skal prøve seg foran motstandernes mål igjen i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media