Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Newcastle på trygg grunn etter frisparkperle

Rotterace i bunnen av Premier League.

ØYEBLIKKET: Karl Darlow redder straffen fra Yohan Cabaye. Nå lever Premier League-håpet for alvor i Newcastle.Foto: NTB Scanpix
ØYEBLIKKET: Karl Darlow redder straffen fra Yohan Cabaye. Nå lever Premier League-håpet for alvor i Newcastle.Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Newcastle - Crystal Palace 1-0 (0-0) 

Stoke - Sunderland 1-1 (0-0)

(Dagbladet): Mens det meste av oppmerksomheten i årets Premier League fortjent nok har gått til titteljagende Leicester, er kampen om å unngå nedrykk fra verdens mest lukrative liga spisset seg til. 

Sunderland, Norwich og Newcastle kjemper alle en desperat kamp for å få bli det gode selskapet, men sammen med allerede nedrykksklare Aston Villa må to av dem ned.

Før dagens runde var det bare ett poeng som skilte de tre. Newcastle hadde en kamp mer spilt. 

Det var med andre ord de hvite og svarte fra Newcastle som, på papiret, lå dårligst an av de tre, men etter dagens kamper ser det mye lysere ut for Rafa Benitezs menn.

Andros Townsend sendte hjemmelaget i ledelsen like etter pause på et fantastisk frispark fra tjue meter. Townsend skrudde ballen med så mye tyngde og presisjon i keeperhjørnet til Palace-keeper Hennessey, at han var sjanseløs på å stoppe frisparket.

Stemningen ble ikke dårligere på St. James's Park da Yohan Cabaye kastet bort den høyst tvilsomme straffemuligheten han fikk etter 70 minutter. Keeper Darlow gikk riktig vei, og reddet med det to ekstremt verdifulle poeng for Newcastle.

— Andros' scoring ga alle et løft. Strafferedningen var bra for min del. Nå må vi sørge for at vi unngår nedrykk, sa Newcastle-keeper Darlow etter kampslutt, ifølge BBC.

— Vi tenker ikke på nedrykk. Formen vår har vært god de siste kampene. Forhåpentligvis kan vi fortsette i samme stim, la han til, ifølge NTB.

Dagens trepoenger sender Newcastle opp i 33 poeng på tabellen. Før Norwich-kampen mot Arsenal senere i kveld betyr det at Newcastle nå er over streken. 

For på Britannia Stadium i Stoke sørget Arnautovic for at Sunderland lå under streken da han banket inn 1-0. Men også det skulle det bli drama.

Tre minutter på overtid fikk Sunderland straffe. Jermaine Defoe var sikker fra ellevemeteren og sørget for ett poeng til bortelaget.

Men ett var ikke nok til å holde seg over streken. Newcastles 33 poeng trumfer Sunderlands 32, men Sunderland har altså en kamp til gode på Newcastle. 

Sunderland har tre kamper igjen av sesongen, mens Newcastle har to. Norwich har fire, og spiller altså mot Arsenal senere i kveld.

NÆR Å REDDE PLASSEN: Rafael Benitez er over streken etter dagens seier.Foto: Reuters / Lee Smith / NTB Scanpix
NÆR Å REDDE PLASSEN: Rafael Benitez er over streken etter dagens seier.Foto: Reuters / Lee Smith / NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart