Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Newcastle reiste seg mot Arsenal

Tok ett poeng på bortebane.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Arsenal-Newcastle 1-1): Det hvilte et massivt press på manager Glenn Roeders skuldre før bataljen mot Arsenal på Emirates stadium. Newcastle lå tredje sist på tabellen, og hadde ikke scoret et spillemål siden 24. september i år.

Dette endret seg mot Arsenal lørdag, og gutta fra nord tok med seg et svært verdifullt poeng hjem til Tyneside. Arsenal trengte også tre poeng for å henge med i toppsjiktet.

Mange forventet nok at kampen skulle bli et enveiskjør mot Shay Given i Newcastle-målet, og det ble det også. Arsenal valgte å hvile kaptein Thierry Henry, og Emmanuel Adebayor og Julio Baptista fikk tillit fra start.

Arsenal best

Det var også hjemmelaget som startet kampen best, men slet med å skape de store målsjansene. Det var likevel Newcastle som skulle få den viktige første scoringen ved Kieron Dyer.

Han sto for lagets eneste målsjanse i første omgang, og svarte på tiltalen fra lagets mange kritikere. Etter 29 minutter utfordret han et arsenalforsvar på gyngende grunn, vendte av Emmanuel Eboue, og satte ballen sikkert forbi Jens Lehmann i Arsenals mål.

Newcastles effektive åpning preget nerven i kampen, og trener Arsene Wenger dyttet folk framover mot et kompakt Newcastle-lag, som lå lavt og forsvarte seg heroisk.

Ineffektive

SJELDEN JUBEL: Newcastle-spillerne har slitt skikkelig denne sesongen, men i dag kunne i de minste juble for ett poeng borte mot Arsenal. Foto: EMPICS/SCANPIX
SJELDEN JUBEL: Newcastle-spillerne har slitt skikkelig denne sesongen, men i dag kunne i de minste juble for ett poeng borte mot Arsenal. Foto: EMPICS/SCANPIX Vis mer

Blant annet kom Adebayor til et par brukbare målsjanser, men var i likhet med resten av Arsenals angrep svært ineffektive.

Newcastle beholdt ledelsen til pause, og Wenger kastet Henry innpå for en skadet van Persie. Det skulle vise seg å bli en effektfullt bytte.

Arsenal fikk mer fart på kantspillet, og kom gang på gang til store sjanser. Den irske landslagskeeperen Shay Given sto imidlertid svært godt mellom stengene, og holdt Newcastle inne i kampen med flere praktredninger.I den andre enden var dessuten Kieron Dyer farlig frempå på et par gode kontringer. Arsenals største problem i denne kampen var ineffektiviteten, slik det har vært i store deler av sesongen. De klarer ikke avgjøre kamper der de skaper mange sjanser og kontrollerer spillet.

Avgjorde

Den unge talentfulle Theo Walcott fikk en halv omgang på Arsenals høyreside, og gjorde sakene sine godt. Sammen med Cesc Fabregas var han en drivkraft i mye av Arsenals spill framover på banen.

Andre omgang kunne etter antall sjanser godt endt med 4-1 til Arsenal, men det det ble til slutt Thierry Henry som fikk hull på byllen. Nok en gang var det franskmannen som måtte hjelpe laget ut av knipen.

Han var giftig de gangene han var frampå, og scoret et vakkert frisparksmål, fra ca. 20 meter, via tverrleggeren. Hans syvende ligamål for sesongen. I sluttminuttene satt hjemmelaget Newcastle under ent voldsomt kjør, men det endte med 1-1 og poengdeling.

SETT DET FØR? Thierry Henry feiret sitt flotte frisparkmål mot Newcastle. Kapteinen startet på benken, men kom inn og sikret hjemmelaget ett poeng.
Hele Norges coronakart