Newcastle-rekord har stått i 13 år: - Svært overrasket

Michael Owen er Newcastles dyreste signering gjennom tidene. Han kostet 16 millioner pund tilbake i 2005. Hvorfor har det ikke skjedd noe de siste årene?

TIDENES DYRESTE: Ingen Newcastle-spillere har kostet mer enn Michael Owen. Foto: AP Photo/Scott Heppell/NTB Scanpix
TIDENES DYRESTE: Ingen Newcastle-spillere har kostet mer enn Michael Owen. Foto: AP Photo/Scott Heppell/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Michael Owens overgang fra Real Madrid til Newcastle i 2005 er fortsatt den høyeste prisen den engelske klubben har lagt på bordet for en spiller. Owen kostet 16 millioner pund (rundt 170 millioner kroner) for 13 år siden.

Et raskt søk på databasen til Transfermarkt viser at hele 100 Premier League-spillere har kostet 27 millioner pund eller mer.

Av Premier League-klubbene som ikke har brutt den berømte «20 millioner pund»-grensa, finner vi i tillegg til Newcastle følgende lag: Southampton, Huddersfield, Brighton, Watford, Cardiff, Burnley og Wolverhampton.

Til sammenlikning har en klubb som Everton kjøpt ni spillere til 20 millioner pund eller mer. Flest kjøp har Manchester City med hele 30 spillere.

Med tanke på hvor stor Newcastle som klubb er, er det merkelig at ikke rekorden har falt på 13 år. Særlig med tanke på at 170 millioner kroner i 2005 tilsvarer 222 millioner kroner i dag som følge av inflasjon.

Verdens dyreste

Det som skjer i Newcastle for tiden er en sterk kontrast til 90-tallet. I sin tid hadde Newcastle verdens dyreste spiller i Alan Shearer, som ble kjøpt for 15 millioner pund fra Blackburn i 1996. Den klubbrekorden sto helt til Owen ble hentet i 2005.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer