Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Newcastle ser helt tragiske ut

Seriestart for de nest beste i kveld.

NEDRYKKSDEPPING: Damien Duff (t.h) og Obefemi Martins var fortvilte etter nedrykket i mail. Foto: REUTERS/Dylan Martinez
NEDRYKKSDEPPING: Damien Duff (t.h) og Obefemi Martins var fortvilte etter nedrykket i mail. Foto: REUTERS/Dylan Martinez Vis mer

(Dagbladet.no): Det meste gikk galt for Newcastle forrige sesong, og det endte med nedrykk til The Championship.

I kveld starter den nest øverste divisjonen opp igjen, åtte dager før Premier League. Og fotballgale geordier aksepterer neppe noe annet enn en snarest mulig retur til toppdivisjonen.

Bare mister folk
Det kan Newcastle se langt etter, mener Canal Plus-kommentator Kenneth Fredheim.

- Newcastle ser jo helt tragiske ut, de gjør ikke annet enn å miste folk. De har en midlertidig manager som ikke får lov til å kjøpe noen. Og den uavklarte situsjonen på eiersida bare fortsetter, sier Fredheim til Dagbladet.no.

De svarthvite starter sesongen mot WBA i morgen med den tidligere assistent Chris Houghton som manager. Alan Shearer klarte ikke å redde skjærene unna nedrykk som sjef, og er nå tilbake som BBC-kommentator.

Siden skal flere trenere ha sagt nei til klubben, og spillere som Michael Owen, Obafemi Martins og Sebastien Bassong har forsvunnet til henholdsvis Manchester United, Wolfsburg og Tottenham.

- Jeg tror ikke Newcastle går opp igjen nå, da må noe overraskende skje, sier Fredheim.

Boro godt forspente
Han stoler langt mer på at nordøstklubbens nedrykkskollega Middlesbrough fosser gjennom divisjonen.

- Middlesbrough er min favoritt. De har stort sett beholdt spillerne sine, og fått spissen Leroy Lita inn fra Reading. De ser godt forspente ut i alle ledd. De blir det beste laget fra nordøst i denne divisjonen, sier Fredheim.

TILBAKE TIL BBC: Alan Sherear var midlertidig manager da Newcastle rykket ned. Foto: AP/Simon Dawson
TILBAKE TIL BBC: Alan Sherear var midlertidig manager da Newcastle rykket ned. Foto: AP/Simon Dawson Vis mer

Boro starter sesongen i kveld hjemme mot Sheffield United, et annet av lagene Fredheim tror kjemper om opprykk til våren.

- West Bromwich blir også bra, de er en seriøs klubb. Sheffield United kommer til å være med. Ipswich kommer også til å være med, hvis Roy Keane har noe å fare med. Han er åpentbart ingen enkel mann å ha med å gjøre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling