RISIKERER LANGT SKADEAVBREKK: Newcastles Massadio Haidara (20) risikerer et langt skadeavbrekk etter å ha blitt taklet stygt av Wigans Callum McManaman i gårsdagens oppgjør. Foto:  AFP / PAUL ELLIS / NTB Scanpix
RISIKERER LANGT SKADEAVBREKK: Newcastles Massadio Haidara (20) risikerer et langt skadeavbrekk etter å ha blitt taklet stygt av Wigans Callum McManaman i gårsdagens oppgjør. Foto: AFP / PAUL ELLIS / NTB ScanpixVis mer

Newcastle-sjefen advarte mot hevnaksjoner

Nå får Callum McManaman straff.

(Dagbladet): Det var etter 25 minutter av gårsdagens Premier League-oppgjør mellom Wigan og Newcastle, at hjemmelagets Callum McManaman (21) vartet opp med en kandidat til årets styggeste takling.

Wigans midtbanespiller, som startet i Premier League for aller første gang, havnet i en duell om ballen med Newastles nyinnkjøpte venstreback, Massadio Haidara (20).

Den unge franskmannen fikk et litt dårlig touch på ballen, og McManaman kom i stor fart i et forsøk på å hindre Haidara i å slå inn foran mål. Wigan-spilleren var såvidt borti ballen, før han kjørte knottene med full kraft rett under kneet på Haidaras venstrebein.

Kan straffes i ettertid
Venstrebacken, som hadde kommet inn for en skadet Mathieu Debuchy noen minutter i forveien, gikk i bakken umiddelbart, og ble liggende.

Utrolig nok blåste ikke dommer Mark Halsey engang frispark til Newcastle etter sjokktaklingen, men nå kan McManaman straffes likevel - nettopp fordi Halsey ikke fikk med seg overfallet.

BBC melder i ettermiddag at Det engelske fotballforbundet (FA) vil straffe McManaman retrospektivt, og han han risikerer minimum tre kampers karantene.

Fryktet hevnaksjoner
Newcastle-spillere ble, forståelig nok, forbanna over taklingen og det faktum at McManaman unngikk straff. Da spillerne kom inn i garderoben i pausen var spillerne så heite i toppen at manager Alan Pardew fryktet at de skulle ta igjen.

- Jobben min ble å roe ned spillerne i pausen slik at de ikke gikk ut for å hevne seg. Det var skikkelig dårlig stemning. Det var en forferdelig takling, og bildene taler for seg selv, sier han til The Sun.

FRYKTET HEVNAKSJONER: Alan Pardew måtte be Newcastle-spillerne roe seg ned i i pausen. Foto: AFP / PAUL ELLIS / NTB Scanpix
FRYKTET HEVNAKSJONER: Alan Pardew måtte be Newcastle-spillerne roe seg ned i i pausen. Foto: AFP / PAUL ELLIS / NTB Scanpix Vis mer

Og spillerne var ikke de eneste Pardew måtte be roe seg ned. Da dommer Halsey blåste av til pause, forsøkte Pardew-assistent John Carver å ta McManaman.

Det gjorde bare situasjonen enda hetere, og førte til at både Carver og Wigan-assistent Graham Barrow ble sendt på tribunen før avspark i 2. omgang.

Mulig leddbåndsskade
Pardew håper McManaman blir tøft straffet for taklingen - noe alt tyder på at han blir.

- Det ser ut til å være en leddbåndsskade og en stor hevelse, og det er vel det beste vi kan håpe på. I pausen sa dommeren «dersom jeg ikke så det, beklager jeg». Hvis han slipper unna straff, får det dobbel betydning for laget, og det hadde stor innvirkning på oss, sier han.

McManaman ble byttet ut etter 58 minutters spill i går. Wigan-manager Roberto Martinez forsvarer imidlertid sin unge spiller:

- Jeg mener han tar ballen, og etter det er det en dårlig involvering. Dommeren var i perfekt posisjon for å se hendelsen. Når du tar ballen er det vanskelig for en komité å straffe deg i etterkant, sier Martinez, ifølge The Sun.

Omdiskutert scoring
Wigan vant gårsdagens oppgjør 2-1 etter at Arouna Kone kranglet kula i nettet. Matchvinnerscoringen var imidlertid også av det kontroversielle slaget ettersom Maynor Figueroa var borti ballen med handa rett i forkant.

- Det eneste jeg vil si er at laget mitt ga en ærlig innsats og at vi var veldig, veldig uheldige som ikke fikk noe ut av denne kampen, sier Pardew.

SYNDEBUKK: Wigans Callum McManaman slapp kort etter grisetaklingen, men ble byttet ut etter 58 minutters spill. Nå risikerer han å bli straffet for hendelsen retrospektivt. Foto: AP / Jon Super / NTB Scanpix
SYNDEBUKK: Wigans Callum McManaman slapp kort etter grisetaklingen, men ble byttet ut etter 58 minutters spill. Nå risikerer han å bli straffet for hendelsen retrospektivt. Foto: AP / Jon Super / NTB Scanpix Vis mer

• Haidara, som kom fra Nancy for to millioner pund i januar, risikerer et langt skadeavbrekk etter skrekktaklingen, som du kan se på tv2.no.