Newcastle-sjefen håper Chelsea taper mot Bayern

Fordi Chelsea-seier kan koste dem CL-plass neste år.

HÅPER PÅ BAYERN: Alan Pardew legger ikke skjul på at han håper Bayern vinner Champions League. Dersom Chelsea vinner, blir det nemlig ikke CL-kvalik på nummer fire i Premier League - en plass Newcastle innehar i øyeblikket. Foto: Nigel Roddis, Reuters/NTB scanpix
HÅPER PÅ BAYERN: Alan Pardew legger ikke skjul på at han håper Bayern vinner Champions League. Dersom Chelsea vinner, blir det nemlig ikke CL-kvalik på nummer fire i Premier League - en plass Newcastle innehar i øyeblikket. Foto: Nigel Roddis, Reuters/NTB scanpixVis mer

Newcastles manager Alan Pardew legger vekk all nasjonal patriotisme foran finalen i Champions League og sier rett ut at han håper at Chelsea taper for Bayern München.

Årsaken er åpenbar.

- Hvis det skulle skje at vi blir nummer fire i serien og likevel går glipp av Champions League, vil det være et hardt slag for oss, sier Pardew.

Newcastle er akkurat nå plassert på nettopp 4.-plassen. Under normale omstendigheter gir det rett til å spille kvalifiseringskamper for å få innpass i Champions League.

Chelsea er bare nummer seks i serien tre runder før slutt, men tar den siste engelske plassen om laget vinner Champions League. Da blir det ikke kvalifiseringskamper på laget som slutter på 4.-plass i Premier League.

Regelverket sier at regjerende Champions League-vinner går direkte inn i neste sesongs mesterliga.

Newcastle har fortsatt muligheten til å unngå det hele ved å passere Arsenal på tabellen. Arsenals 3.-plass er ikke sikker. Tottenham vil også ha et ord med i laget i denne kampen.

(NTB)