Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Newcastle sparket Hughton

Alsaker skylder på spillerne.

FERDIG: Andy Carroll fikk en klem av manager Chris Hughton etter scoringen som ga seier mot Arsenal. Nå er Hughton ferdig i klubben. Foto: AFP/Adrian Dennis
FERDIG: Andy Carroll fikk en klem av manager Chris Hughton etter scoringen som ga seier mot Arsenal. Nå er Hughton ferdig i klubben. Foto: AFP/Adrian Dennis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Newcastle har til tider overrasket positivt etter opprykket til Premier League.

I dag ble likevel klubbens manager Chris Hughton (51) sparket. Oppsigelsen bekreftes på Newcastles hjemmeside.

Slo Arsenal på Emirates Seinest forrige helg spilte laget uavgjort mot ligamester Chelsea, og tidligere i høst har både Aston Villa, Everton og Arsenal måtte gi tapt for Hughtons mannskap.

Det er likevel ikke nok for Newcastle-styret. 1-3 mot mot WBA i går ble Hughtons siste kamp som sjef, på tross av at klubben ligger på en 11. plass på tabellen - foran Liverpool.

- Dessverre føler styret at vi nå trenger en person med mer managererfaring, for å ta klubben videre. Vi starter nå jobben med å finne en ny manager, skriver klubben.

Også målvakttrener Paul Barron måtte pakke sakene sine i Newcastle i dag. Klubben kommer til å gå ut med en midlertidig managerløsning innen kort tid.

TV 2-ekspert Øyind Alsaker slår fast at Hughton ikke får sparken i Newcastles på grunn av resultatene.

- Ikke på en høst når du har slått Sunderland 5-1. Resultatene har svingt, men dette rimer ikke i det hele tatt. Hans posisjon har vært svak hele tida. Jeg tror han har hatt det vanskelig med spillergruppa, og manglet tillit, sier Alsaker til Dagbladet.

Alsaker beskriver avgjørelsen i Newcastle som respektløs og ikke i god Bobby Robson-ånd, men også forståelig fra eier Mike Ashley.

- Det lukter mistillit blant spillere. Og da må klubben ta affære, når mange nok spillere er misfornøye.

Sympatisk Hughton var oftest assistent og hjelpetrener, fram til han fikk Newcastle-jobben i oktober 2009. Alsaker har møtt den tidligere Spurs-backen flere ganger og beskriver ham som stille og beskjeden.

- Det er ikke sikkert det er forenlig med å være manager i en Premier League-klubb. Det er trist, Hughton er verdens mest sympatiske, sier Alsaker.

Dersom Hughton har slitt med spillergruppa, så gjelder det trolig ikke klubbens Argentina-ving Jonas Gutierrez. Han twitret følgende om Hughton-avskjeden:

- Takk, Chris Hughton. Du trodde på oss da ingen andre trodde på oss.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!