FÅ ENDRINGER: Statistikken denne sesongen sammenliknet med den forrige viser at det er få ting som har endret seg. Foto: NTB Scanpix
FÅ ENDRINGER: Statistikken denne sesongen sammenliknet med den forrige viser at det er få ting som har endret seg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Newcastle-statistikk vekker oppsikt

Newcastle kan vise til en helt spesiell statistikk. Tre runder før slutt har Premier League-laget faktisk identiske resultater som på samme tid i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lørdag sikret klubben spill på øverste nivå da den vant 3–1 hjemme mot Southampton. Til tross for lite støtte til spillerkjøp, har Rafael Benitez stablet på plass et mannskap som jevnt og trutt plukker poeng.

At de leverer jevnt er faktisk en voldsom underdrivelse, for etter lørdagen seier dukket det opp en utrolig statistikk om klubben fra Nord-England.

Etter 35 serierunder har de nemlig gjort det identisk med forrige sesong: 11 seire, 8 uavgjort og 16 tap. Det gir 41 poeng.

Ikke nok med det. Laget har også samme målforskjell, med 35 scorede mål og 44 innslupne.

«Bemerkelsesverdig», skriver lokalavisen Chronicle Live om den spesielle statistikken, og den er ikke den eneste som biter seg merke i dette. Statistikken går sin seiersgang i sosiale medier og hos diverse nettsteder.

Skjedd to ganger

Spesielt nok er dette andre gang denne sesongen hvor klubben ligger helt likt an som i fjor. Også etter 31 kamper var det nøyaktig likt både i antall poeng og målforskjell, noe storavisen Daily Mail mente var «bisart».

I fjor endte Newcastle til slutt på 44 poeng. Det vil si at laget trenger tre poeng i sesongavslutningen for å gjenskape bedriften. I de tre neste kampene venter Brighton, Liverpool og Fulham.

Supporterne kan juble for fornyet plass på øverste nivå, men de bør trolig være bekymret for fremtiden. Det er fortsatt usikkert om manager Rafael Benitez forlenger kontrakten som går ut etter sesongen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer