Newcastle-stjerne sendt vekk fra trening

Papiss Cissé nekter å promotere klubbens nye sponsor.

 KONFLIKT:  Grunnet sin religion nekter Newcastles Papiss Cissé å bære tøy med klubbens nye sponsor Wonga. Foto: Nigel Roddis/Reuters/NTB Scanpix.
KONFLIKT: Grunnet sin religion nekter Newcastles Papiss Cissé å bære tøy med klubbens nye sponsor Wonga. Foto: Nigel Roddis/Reuters/NTB Scanpix.Vis mer

(Dagbladet): Newcastle har skiftet hovedsponsor før denne sesongen. Lånefirmaet Wonga er selskapet som skal pryde Newcastles stripete drakter.

Papiss Cissé har vært en viktig brikke for «The Magpies» etter sin ankomst i januar 2012. Senegaleseren har scoret 21 ganger på sine 50 kamper i Premier League.

Nå har han returnert fra ferie, men da han fikk utdelt sitt nye treningstøy takket han nei, melder Daily Mail.

Religion Cissé er muslim og ifølge koranen er det forbudt å tjene penger (renter) på en lånevirksomhet. De kan ikke profitere på å låne borte penger.

28-åringen har tilbydd seg å trene med en en veldedighetsorganisasjon som logo i stedet for Wonga, men dette forslaget har klubben avvist.

Senegaleseren ble også hetset på nettet da det ble kjent at han ikke ønsket å spille sponsorlogoen.

Fredagens trening endte dermed i styrkerommet for Cisse, hvor han fikk være i fred og ro mens de andre spillerne trente med ball.

Cissé er ikke den eneste muslimen i Newcastle-troppen. Hatem Ben Arfa er den andre, han har ingen problemer med å trene/spille med Wonga-logoen på magen.

Newcastle annonserte i fjor at de har skrevet under en svært gunstig fireårsavtale med lånefirmaet.

Spekulasjonene om at superspissen nå vil forlate Sports Direct Arena (St. James' Park), blir ikke mindre med denne konflikten.

 VIKTIG SPILLER:  Cissé har scoret 21 ganger på sine 50 Premier League-kamper. Foto: Nigel Roddis/Reuters/NTB Scanpix.
VIKTIG SPILLER: Cissé har scoret 21 ganger på sine 50 Premier League-kamper. Foto: Nigel Roddis/Reuters/NTB Scanpix. Vis mer