Newcastle tror Rösler bløffer

Men ser ikke på Lillestrøm som en underdog.

(Dagbladet.no): Lillestrøm rystet Premier League-stjernene fra Newcastle da de fortjent klarte 1-1 på St. James Park sist lørdag. I ettermiddag møtes lagene igjen på Åråsen - og Newcastle-manager Glenn Roeder utstår ikke tanken på at europacupdrømmen går i vasken allerede før den er begynt.

- Vi jobbet så hardt for denne muligheten de siste tre månedene av sesongen i våres. Det er en stor kamp for alle som har et forhold til klubben; for spillerne, støtteapparatet og ikke minst supporterne. Denne kampen er nøkkelen til UEFA-cupen, og derfor har vi forberedt oss grundig, sier Roeder til klubbens egen hjemmeside.

Forventer kjempestemning

Siden onsdag har Newcastle vært i Norge, og Roeder var selv tilskuer da Lillestrøm sendte Lyn ut av cupen i midtuka. Der lot han seg imponere, særlig over Robert Korens strålende 1-0-mål.

Men også over trøkket på Åråsen.

- Det kommer til å bli støy, slik det var det på onsdag. Og da var det ikke så mye publikum som det kommer til å være lørdag. Men det er slik spillerne mine liker det. De trives når det er stemning, noen av dem har spilt i Champions League, og alle er vant med å spille for et stort publikum i Premier League, sier Roeder.

Usikker på LSK

LSK-trener Uwe Rösler har varslet at han kommer til å gi flere reserver sjansen i ettermiddag. For seriegull er overordnet alt annet på Åråsen denne sesongen, deretter kommer cupen og helt til slutt Intertoto-cupen.

RYSTET NEWCASTLE: Lillestrøm gikk respektløs til verks mot Newcastle, og klarte 1-1 på St. James Park, etter å ha ledet 1-0 til pause. I ettermiddag møtes lagene igjen på Åråsen. Foto: AP
RYSTET NEWCASTLE: Lillestrøm gikk respektløs til verks mot Newcastle, og klarte 1-1 på St. James Park, etter å ha ledet 1-0 til pause. I ettermiddag møtes lagene igjen på Åråsen. Foto: AP Vis mer

Litt taktikk kanskje, for Rösler vet nok inderlig godt at Lillestrøm har alle tiders mulighet til å ta en sjeldent stor skalp.

Kanskje er det derfor Roeder ikke helt vet ikke om han tror på tyskeren.

- Jeg har hørt rykter om at Uwe Rösler vil gjøre forandringer på laget sitt, men jeg har vondt for å tro at han dropper noen av sine beste spillere, fordi dette er en stor kamp for dem også. Vil de legge seg bakpå og gå for 0-0, i visshet om at de kan få en baklengs det siste kvarteret og ryke ut? Eller vil de angripe, angripe, angripe, slik at vi kan kontre? Vi må vente og se, sier Roeder.

PS! På en avstemning på Newcastles hjemmeside tror 89 prosent at Newcastle slår ut Lillestrøm i ettermiddag.

<B>SPENT:</B> Newcastle-manager Glenn Roeder er usikker på hva som venter laget hans på Åråsen i ettermiddag.
<B>LURING:</B> Kampen mot Newcastle betyr nok mer for Uwe Rösler enn han vil innrømme.