Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Newcastle vant på Old Trafford for første gang siden 1972

Marerittuka komplett for Moyes.

TAPTE: David Moyes og Manchester United røk på et tap mot Newcastle i ettermiddag. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
TAPTE: David Moyes og Manchester United røk på et tap mot Newcastle i ettermiddag. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

• Manchester United - Newcastle 0-1 (0-0)

(Dagbladet): Mange sier det: Manchester United må snart ta et steg opp om de skal vise at verdensherredømmet også skal være deres under David Moyes.

Moyes hadde byttet sju fra startoppstillingen siden tapet mot Everton onsdag. Robin van Persie var i tillegg tilbake, og håpet om en opptur var tilstede.

Endringene hjalp imidlertid ikke.

Cabaye dagens mann For Newcastle var helt på høyde med Manchester United, og i andre omgang begynte ting for alvor å ta seg opp.

Manchester United hadde flere sjanser, blant annet en heading i stolpen.

Men Newcastle ga seg aldri. Og kampens eneste scoring kom fra det holdet:

Yohan Cabaye sikret seieren for hjemmelaget etter en times spill på Old Trafford. Sissoko gjorde godt forarbeid, og la inn til en umarkert Cabaye som skjøt ballen ned i hjørnet forbi David de Gea.

Robin van Persie scoret imidlertid med 20 minutter igjen, men målet ble annulert. Han ble helt korrekt blåst av for offside.

- Stort øyeblikk Newcastle-manager Alan Pardew var strålende fornøyd med prestasjonen.

- Det er et av mine største øyeblikk i tiden her, i 41 år har vi ventet. Dette var strålende oppvisning. Vi får kanskje ikke overskriftene på grunn av United og Moyes, men vi fortjener dem, for spillerne var strålende, sier han til BBC.

Han mener også at United-fansen ikke må ta sorgene på forskudd med Moyes.

- Det er tøft for David Moyes og jeg tror ting gikk mot ham uten Rooney på banen. Han er en flott person og en flott manager, og det beste United kan gjøre er å holde på ham. De har gjort det før og han vil komme smilende ut av det, sier Pardew.

Marerittuke David Moyes har ikke hatt en ålreit uke som United-manager:

Onsdag gikk de på et surt tap mot gamleklubben Everton. I går kritiserte Rio Ferdinand Moyes i media. Tidligere i dag måtte Wilfried Zaha ut og benekte at han ikke får spille på grunn av at han hadde datet Moyes' datter. Kronen på verket kommer i dag med nedturen mot Newcastle.

- Det kunne ha vært mye bedre, vi trengte et mål for å få selvtillit. De fikk et mål vi kunne klart oss foruten, og det endret kampen. Vi skapte ikke nok, men vi skapte noe. Når ting ikke går glatt trenger man marginene på sin side, og det var de ikke, sier Moyes til BBC.

- Vi må prøve å vinne neste kamp. Vi går videre. Vi vil prøve å vinne neste kamp, og tenker aldri noe særlig lengre enn det.

SCORET: Yohan Cabaye scoret og ble dagens matchvinner på Old Trafford. Foto: EPA/PETER POWELL
SCORET: Yohan Cabaye scoret og ble dagens matchvinner på Old Trafford. Foto: EPA/PETER POWELL Vis mer