BESEIRET NEWCASTLE: Alex Ferguson kunne feire seier i FA-cupfinalen mot Newcastle i 1999. To år før var han aktuell som Newcastle-sjef. Foto: AP / Dave Thomson / NTB SCANPIX
BESEIRET NEWCASTLE: Alex Ferguson kunne feire seier i FA-cupfinalen mot Newcastle i 1999. To år før var han aktuell som Newcastle-sjef. Foto: AP / Dave Thomson / NTB SCANPIXVis mer

Newcastle var i samtaler med Alex Ferguson

Da Keegan ga seg.

Tidligere Newcastle-eier Freddy Shepherd innrømmer at klubben forsøkte å hente Alex Ferguson fra Manchester United som erstatter for Kevin Keegan i 1997.

Keegan var nær ved å lede Newcastle til seriegullet i 1996, men måtte se at United snek seg forbi mot slutten av sesongen. Sesongen etter lå Newcastle på fjerdeplass, bare poenget bak United da Keegan ga seg 8. januar.

Sommeren 1996 prøvde Ferguson å hente Blackburns storscorer Alan Shearer til Old Trafford, men Keegan og Newcastle sikret seg den engelske landslagsspissen. Det blir antydet at Ferguson var så oppgitt at han vurderte å gå til Newcastle da Keegan trakk seg.

- Da Keegan dro, prøvde vi å hente Ferguson til Newcastle som hans erstatter, sier Shepherd i et intervju med The Chronicle.

- Vi hadde samtaler med hans rådgivere, fortsetter den tidligere Newcastle-eieren.

Raskt fant Shepherd ut at det ikke var mulig å hente Ferguson til St. James' Park, og ifølge den tidligere Newcastle-eieren brukte Ferguson kun klubben fra nordøst for å få økt lønn i Manchester United.

Prøvde En dag ringte United-formann Martin Edwards til Shepherd.

«Har du noe å fortelle meg?», spurte Edwards.

«Nei», svarte Newcastles daværende eier.

«Hva om jeg sier Ferguson?».

- Jeg var om bord på en båt akkurat da og falt nesten i vannet, forteller Shepherd til Chronicle.

- Men vi forsto raskt at han ikke ville komme til Newcastle. Han prøvde bare å øke lønnen sin. Vi visste at vi bare ble brukt i et spill. Kevin hadde reist, og vi forsøkte å hente Ferguson, men lengre kom vi ikke. Vi var ambisiøse og prøvde, i det minste prøvde vi, sier Shepherd.

I stedet ble Kenny Dalglish erstatter for Keegan, mens Ferguson bygget videre på storlaget han hadde satt sammen på Old Trafford.

- I en periode trodde vi at vi skulle få ham, fordi han ikke var fornøyd i Man. United, men det ble ikke slik, forteller Shepherd 17 år senere.

(NTB)