- Newcastle vil ikke satse på «ferskingen» Shearer

Ny skuffelse for Big Sam i kveld.

(Dagbladet.no): Stoke - Newcastle 0-0. Newcastle sliter med å innfri de høye forventningene i Premier League, og i kveld klarte laget bare 0-0 borte mot Championship-firer Stoke i FA-cupen.

Vertskapet hadde til og med et par feite sjanser til å avgjøre, men må i stedet ta turen til St. James\' Park og omkamp.

Resultatet betyr uansett enda en uke med kritiske spørsmål til manager «Big» Sam Allardyce. Blant annet har spekulasjonene gått friskt om umåtelig populære Alan Shearer kan være aktuell som arvtaker.

Fersking

Men selv om det sikkert ville slått an blant fansen, skal ikke klubbeier Mike Ashley synes det er noen god idé å kaste Shearer ut på dypt vann i managerjobben nå.

I alle fall sier en «kilde tett på» Ashley følgende til News of the World i dag - ifølge SportingLife:

- Mike ville ikke ansatt en halvstudert økonom rett fra skolebenken for å drive et av selskapene sine, så hvorfor skulle han overlate Newcastle til en fersking?

Man skal gjerne ta News of the World med et par klyper salt, men om Ashley virkelig har sagt dette, er det mulig han har glemt sin egen bakgrunn. Han kuttet skolen som 16-åring, og startet en kjede med sportsbutikker, ifølge Wikipedia.

IKKE SOM ANDRE FOTBALLMILLIARDÆRER: Newcastle-eier Mike Ashley (midt i bildet) i kø inn på bortekampen mot Sunderland i november. Da han ikke fikk gå i Newcastle-drakt i VIP-losjen, valgte han å stå sammen med fansen. I pausen skal vaktene ha stoppet ham da han ville kjøpe øl til alle Newcastle-supporterne i bortesvingen. Foto: AP/Scanpix
IKKE SOM ANDRE FOTBALLMILLIARDÆRER: Newcastle-eier Mike Ashley (midt i bildet) i kø inn på bortekampen mot Sunderland i november. Da han ikke fikk gå i Newcastle-drakt i VIP-losjen, valgte han å stå sammen med fansen. I pausen skal vaktene ha stoppet ham da han ville kjøpe øl til alle Newcastle-supporterne i bortesvingen. Foto: AP/Scanpix Vis mer

FourFourTwos rikingliste fra engelsk fotball sist høst, var Ashley på femteplass, angivelig god for 17,8 milliarder.

Big Sam vil ikke gå

Men ifølge kilden har Newcastle-eieren tro på langsiktig jobbing, og ønsker ikke å kaste klubben ut i stadige managerbytter.

Avisa spurte også Sam Allardyce om han ville si opp jobben om laget tapte mot Stoke i kveld.

- Nei, hvorfor skulle jeg det? Det er 53 år siden de vant noe på nasjonalt plan her, så det er en stor jobb å snu denne klubben rundt. Jeg sa det ville ta meg tre til fem år, og jeg har bare vært her i åtte måneder, sier Big Sam.

Så om Ashley er så tålmodig som det antydes i dag, blir det kanskje noen måneder til. Selv om det altså bare ble uavgjort mot Stoke fra divisjonen under i kveld.

FÅR FORTSETTE? Sam Allardyce smilte og klappet til bortefansen etter 0-0 mot Stoke i kveld.
FERSKING? Alan Shearer er ikke mannen for å redde Newcastle, mener eier Mike Ashley.