SCORET: Fabio Borini var sikker fra straffemerket. Foto: AP Photo/Scott Heppell/NTB Scanpix
SCORET: Fabio Borini var sikker fra straffemerket. Foto: AP Photo/Scott Heppell/NTB ScanpixVis mer

Newcastle ydmyket på hjemmebane av erkerivalen

Sunderland vant 3-0.

(Dagbladet): Newcastle var favoritter før hjemmemøtet med Sunderland i dag, men det var gjestene som tok initiativet i hatkampen.

Etter 19 minutter ble Bardsley felt av Anita innenfor vertenes 16-meter, og Sunderland fikk helt korrekt straffe. Fra 11 meter var Liverpools utlånte Fabio Borini sikker - krysset er som kjent alltid ledig.

Bare fire minutter seinere var Adam Johnson på rett sted til rett tid. En retur etter et skudd fra Colback havnet hos Johnson, som fikk en grei oppgave med å sette ballen i mål fra kort hold.

Den ledelsen holdt seg til pause, uten at Newcastle klarte å true Sunderland nevneverdig.

I andreomgang presset Newcastle voldsomt på, og skapte flere store sjanser. Men i stedet for redusering, var det Sunderland som avgjorde kampen med drøyt ti minutter igjen å spille.

Colback vant ballen midt på banen og satte i gang en kontring. Vel inne i Newcastles 16-meter fikk han ballen tilbake og la den elegant i lengste hjørne.

Det fikk det til å koke såpass mye over for Newcastle-fansen at enkelte valgte å storme banen. Heldigvis ble kampen bare stoppet et lite minutt før disse ble effektivt fjernet.

Det endte dermed 3-0 til Sunderland i kampen om nordøst, og enkelte vil nok hevde at sesongen er reddet, uavhengig om Gus Poyets menn rykker ned eller ei.