FORSVARSSJEF: Newcastle har bare sluppet inn åtte mål på elleve Premier League-kamper så langt. Mye av æren kan tilskrives den bunnsolide argentineren med de fagre lokkene, Fabrccio Coloccini. Foto: SCANPIX/AP Photo/Scott Heppell
FORSVARSSJEF: Newcastle har bare sluppet inn åtte mål på elleve Premier League-kamper så langt. Mye av æren kan tilskrives den bunnsolide argentineren med de fagre lokkene, Fabrccio Coloccini. Foto: SCANPIX/AP Photo/Scott HeppellVis mer

Newcastles manndomsprøve

Består ligaens tetteste forsvar trippeltesten mot City, United og Chelsea?

Engelsk liga direkte i fotballstudio fra kl. 13.45.

NEWCASTLE (Dagbladet): Manager Alan Pardew har bygd en solid defensiv plattform rundt sin argentinske kaptein Fabricio Coloccini.

Newcastle har bare sluppet inn åtte mål på 11 kamper, færrest av alle i Premier League.

I den andre enden av banen har Demba Ba og Leon Best pøst inn goaler og gjort sitt ytterste for at supporterne skal glemme salget av Andy Carroll og Kevin Nolan. 

Fire poeng Newcastle er ligatreer og fortsatt ubeseiret, men har ennå ikke møtt toppklubbene.

I løpet av ei uke skal forsvarsgeneral Coloccini og hans tropper ut i den virkelige manndomsprøven med to ganger Manchester på bortebane før Chelsea kommer til St. James Park 3. desember.

- Vi må være veldig fornøyde hvis vi sitter igjen med fire poeng etter disse tre utrolig vanskelige kampene, sier Michael Hill, som driver supporterpuben Strawberry ved siden av stadion.

Kirkegård På veggene henger bilder fra Newcastles lange og ærerike historie, signert av en rekke av klubbens legender.

Pubeieren følger laget tett og har hatt sesongkort i en årrekke.

- Høsten har vært fantastisk så langt. Vi har spillere som gir alt for laget, som ikke bare er her for pengene. Husk at Newcastle United var kjent som en kirkegård for avdankede spillere, stjerner uten utholdenhet som skulle tyne det siste ut av karrieren. Nå kan vi glede oss over at holdningen i klubben er en helt annen, sier Michael Hill.

Gjensyn For Hatem Ben Arfa blir ettermiddagens kamp meget spesiell. Franskmannen er innstilt på gjensyn med banen der Nigel De Jong brakk beinet hans i oktober i fjor.

SUKSESSHISTORIE: Mange var skeptiske da Alan Pardew erstattet populære Chris Hughton i desember i fjor, men 50-åringen har fått skikk på klubben og er fortsatt ubeseiret så langt denne sesongen. Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim Hales
SUKSESSHISTORIE: Mange var skeptiske da Alan Pardew erstattet populære Chris Hughton i desember i fjor, men 50-åringen har fått skikk på klubben og er fortsatt ubeseiret så langt denne sesongen. Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim Hales Vis mer

- Du kan bære med deg noen demoner etter en slik skade, men Hatem har forsikret meg om at han ikke har problem med å dra tilbake, sier manager Alan Pardrew.

De Jong har kontaktet Ben Arfa og bedt om å treffe ham.

- Vi har sagt ja til at de kan møtes etter kampen, sier Pardrew.

Kontroversielt navnebytte I et novemberkjølig Nord-England sitter en småfrossen Pete Toogood utenfor stadion og rister på hodet av planene om å endre navnet på byens fotballkatedral.

I påvente av en betalingsvillig sponsor har eieren Mike Ashley hektet opp nye skilt: Sports Direct Arena.

- Et stort flertall av Newcastle-supporterne er dypt uenig i beslutningen om å kommersialisere den historiske arenaen vår. Alt kan ikke selges for penger, sier Peter Toogood (19), som har demonstrert ved St. James Park i dagevis.

Unggutten får massiv støtte fra forbipasserende.

- Alle lurer på hvorfor i all verden de kommer med dette nå, når vi spiller bedre enn på mange år. Klubben solgte Andy Carroll, Kevin Nolan, Joey Barton og Jose Enrique, våre fire største stjerner. Men de som er igjen kjemper som et lag. Vi har vunnet sju kamper og er ubeseiret på tredjeplass i Premier League. Hvem skulle trodd det?

Levere suksess Klubbdirektøren mener det handler om å videreutvikle Newcastle United.

- Vi har hatt en fantastisk start, men trenger en ny spiss i januar og forsterkninger til sommeren. Vårt mål er å levere suksess til fansen, sier Derek Llambias.

KLUBBFØLELSE: Pubeier Michael Hill på supporterpuben Strawberry ved Newcastles hjemmebane, fryder seg over holdningsendringene i spillergruppa i klubben. Foto: Gunnar Ringheim/Dagbladet
KLUBBFØLELSE: Pubeier Michael Hill på supporterpuben Strawberry ved Newcastles hjemmebane, fryder seg over holdningsendringene i spillergruppa i klubben. Foto: Gunnar Ringheim/Dagbladet Vis mer

Sånne uttalelser flirer supporterne rått av.

- Nye spillere? Kyss meg bak, sier Stephen Bland, som nyter ei etter-jobb-øl på puben Newcastle Arms.

- Nei, pengene går nok rett i lomma på eieren, slik de pleier, kompletterer hans kollega James Gibbins.