KLAR TIL KAMP:  Aleksandar Mitrovic, Foto: NTB Scanpix
KLAR TIL KAMP: Aleksandar Mitrovic, Foto: NTB ScanpixVis mer

Newcastles nye villmann: - Selvfølgelig liker jeg å gi juling

Mitrovic ser fram til debuten.

Ville feiringer og en tøff spillestil er blant ingrediensene til Newcastles spisskjøp. Aleksandar Mitrovic (20) kan bli nordøst-klubbens svar på Diego Costa.

- Forsvarsspillerne i Premier League kommer til å gi meg juling, og jeg skal gi dem juling tilbake. Det er normalt for meg, og de kommer til å få føle hvem jeg er, sier Mitrovic, ifølge The Telegraph.

Sist sesong scoret han 20 ligamål for Anderlecht, noe som fikk Newcastle til å betale rundt 150 millioner kroner for ham. Han er klubbens tredje dyreste spiller noensinne, bak Alan Shearer og Georginio Wijnaldum, som også ble kjøpt i sommer.

Totalt ble det 44 mål på 90 kamper i alle turneringer for Mitrovic i belgisk fotball. Han har ett mål på 13 landskamper for Serbia.

- En fysisk spiller Mitrovic kommer med et rykte som en hardtspillende og målfarlig spiss.

- Jeg er en typisk nier. Jeg er alltid innenfor boksen, er sterk og god i luften. Selvfølgelig liker jeg å gi juling. Jeg er en fysisk spiller. Det er min stil og noe dere kan forvente å se søndag, sier han.

Da serieåpner Newcastle hjemme mot Southampton, sannsynligvis med Mitrovic på topp.

- Jeg kan ikke vente til kampen søndag med mer enn 50.000 tilskuere på tribunen. Jeg har alltid elsket å se Newcastle spille, man kan føle tilskuernes lidenskap, sier han spent.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mitrovic kommer også med en merkelapp som bråkmaker. For snaut to år siden fikk han rødt kort for å spytte på Club Brügge-supportere, og senere i sesongen ble 20-åringen utvist for å ha skallet Brügges Björn Engels.

Helt og hatobjekt Han har også fått stor oppmerksomhet for målfeiringene sine, spesielt en obskøn gest etter at han scoret mot Borussia Dortmund i mesterligaen sist sesong.

Spissen er ventet å bli en yndling blant egne fans, men han fort kan bli et hatobjekt for alle andre.

Newcastle måtte kjempe for Mitrovic' signatur, men til slutt valgte han engelsk fotball.

- Jeg hadde flere muligheter, men jeg diskuterte det med faren min og vi kom fram til at dette var det rette valget. Det var fire-fem klubber ute etter meg, men Newcastle var den beste. Det er en stor klubb med en fantastisk historie og lidenskapelige fans, sier han.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram