IKKE FULL KONTROLL: Joe Kinnear har ikke stålkontroll på hvilke spillere som hører Newcastle til. Nylig forsøkte han å hente en Birmingham-spiller til Newcastle, bare for å finne ut at spilleren allerede var klubbens eiendom. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS/NTB Scanpix
IKKE FULL KONTROLL: Joe Kinnear har ikke stålkontroll på hvilke spillere som hører Newcastle til. Nylig forsøkte han å hente en Birmingham-spiller til Newcastle, bare for å finne ut at spilleren allerede var klubbens eiendom. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS/NTB ScanpixVis mer

Newcastles sportsdirektør ville hente Newcastle-spiller til Newcastle

Joe Kinnear slutter aldri å overraske.

Joe Kinnear fortsetter å skape overskrifter som fotballdirektør i Newcastle. Den tidligere Wimbledon-manageren trodde han hadde gjort et kupp da han oppdaget Shane Ferguson.

Det er Sunday People som skriver om den famøse talentspeidingen til Kinnear. Han trodde han hadde funnet gull i Birmingham-spilleren Shane Ferguson. Kinnear nevnte spilleren for Birmingham-sjefene. Da fikk han seg en overraskelse.

Lederne i Birmingham trodde Kinnear tullet med dem.

Årsaken til det er nemlig at Ferguson er lånt ut fra nettopp Newcastle til Birmingham for resten av sesongen.

Spøk? Manager Alan Pardew skal ikke ha kjent til direktørens scoutingbommert.

- Ferguson hadde en spesielt god kamp den kvelden. Joe Kinnear sa til en av lederne våre at han var interessert i å kjøpe ham. Først trodde vår mann at han spøkte, men så innså han at Kinnear ikke viste at Ferguson allerede er Newcastles eiendom, sier en Birmingham-kilde til Sunday People.

22 år gamle Ferguson kan spille både back og på midtbanen. Han skrev femårig avtale med Newcastle i 2011, men spilte tre måneder på utlån i Birmingham sist sesong. Nordiren har ikke spilt for Newcastle i Premier League siden 3-7-tapet mot Arsenal i desember.

Støy Newcastle slo Chelsea 2-0 i PL lørdag. Kinnear, som måtte gi seg som Newcastle-manager i 2009 etter hjerteinfarkt, har kommet med flere kontroversielle intervjuer etter at han ble fotballdirektør. Han har kommet med feilaktige påstander som har fått stor oppmerksomhet.

Kinnear hevdet han hadde kjøpt keeperen Tim Krul til Newcastle, men sisteskansen ble kjøpt av Graeme Souness tre år tidligere. Han har også hevdet at han i sin tid hentet John Hartson på fri overgang, selv om sannheten er at spilleren kostet 7,5 millioner pund.

Kinnear har også slitt med uttalen av navn på egne spillere som Yohan Cabaye, Hatem Ben Arfa og Shola Ameobi.

Joe Kinnear har også lenge hatt en feide med Newcastles klubblegende Alan Shearer, og måtte legge seg flat etter å ha sagt at han var smartere enn klubbens fans.

(NTB)