FIRE MÅL:
Georginio Wijnaldum scoret hele fire ganger mot Norwich.
Foto: Reuters / Lee Smith / NTB Scanpix
FIRE MÅL: Georginio Wijnaldum scoret hele fire ganger mot Norwich. Foto: Reuters / Lee Smith / NTB ScanpixVis mer

Newcastles storkjøp scoret fire mål mot Norwich

Vant 6-2.

• Newcastle - Norwich 6-2 (3-2)

(Dagbladet): Newcastle sto uten sier på sesongens første åtte ligakamper. Men da seieren endelig kom for mannskapet til Steve McClaren, var det den berømte ketchup-effekten som slo til.

For hjemmelaget kjørte tidvis over Norwich, og ga seg ikke før John Ruddy hadde plukket ballen ut av eget nett seks ganger.

Det er første gang siden desember 2013 at hjemmelaget netter fem ganger eller mer i ligaen, melder BBC.

Anført av firemålsscorer Georginio Wijnaldum, og Moussa Sissoko, som hadde tre målgivende pasninger, var det et Newcastle-lag som tidvis spilte festfotball på St. James' Park.

Wijnaldum ble den sjuende spilleren fra Nederland som scoret hattrick i Premier League, meldte statistikktjenesten Infostrada på Twitter. Tidligere har Robin van Persie, Ruud van Nistelrooy, Dirk Kuyt, Dennis Bergkamp, Jimmy Floyd Hasselbaink og Marc Overmars gjort det samme.

Seinere ble han den andre fra Nederland til å score fire mål i en kamp, sammen med nevnte Hasselbaink.

24-åringen kom fra PSV før inneværende sesong, for rundt 15 millioner pund.

Storkjøpet ble samtidig den andre Newcastle-spilleren i historien til å score fire mål i en Premier League-kamp, etter legendariske Alan Shearer.

Alexander Tettey ble byttet ut på stillingen 2-3, og det tok ikke mange minuttene før hjemmelaget gikk opp til både 4-2 og 5-2.

At Newcastle-spillerne endelig ga hjemmefansen noe å juble for var gledelige nyheter for en meget hardt presset Steve McClaren. Manageren får nok litt etterlengtet pusterom etter dagens oppvisning.