- News of the World lurte til seg Alex Fergusons medisinske journaler

Tidligere journalist hevder skotten begynte å «samarbeide» med dem i bytte mot at de ikke publiserte saken.

«SAMARBEIDET:» News of the World skal angivelig ha fått tak i journalene til Alex Ferguson ved å utgi seg som en tredjepart. Da skotten ble gjort oppmerksom på dette skal han ha «samarbeidet» med avisen, kom det frem av en høring i The Leveson Inquiry i dag. Foto: Reuters / Christian Hartmann / Scanpix
«SAMARBEIDET:» News of the World skal angivelig ha fått tak i journalene til Alex Ferguson ved å utgi seg som en tredjepart. Da skotten ble gjort oppmerksom på dette skal han ha «samarbeidet» med avisen, kom det frem av en høring i The Leveson Inquiry i dag. Foto: Reuters / Christian Hartmann / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I april ble en regjeringsnedsatt komité, The Leveson Inquiry, satt til å granske News Of the World i kjølvannet av telefonhacking-skandalen.

I dag kom det frem i en høring at News Of The World fikk tak i Manchester United-manager Alex Fergusons medisinske journaler, melder The Guardian.

Matt Driscoll, en av avisas sportsjournalister, hevdet under høringa i dag at avisa utga seg som en tredjepart for å få tak i dokumentene etter at de fikk et tips om at skotten hadde dårlig helse. 

Begynte å samarbeide Han fortalte så at avisa angivelig ikke publiserte historien etter å ha kontaktet Ferguson.

- Alex Ferguson ble fortalt at avisa skulle holde det utenfor offentligheten, og på grunn av det begynte å samarbeide med avisa, sa Driscoll. The Guardian skriver at det virket som om Driscoll sa navnet til Ferguson ved et uhell. En talsmann for Manchester United sier at Ferguson er klar over hva som ble sagt i høringen, men at klubben ikke vil kommentere saken.

Fikk sparken Driscoll ble for øvrig sparket fra skandaleavisen i 2007. Han tok permisjon i 2006 på grunn av stressrelatert depresjon, og da han kom tilbake i 2007 fikk han beskjed om at han ikke var ønsket mer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer