Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Neymar ble del av eksklusiv klubb på Barcelonas festaften

Scoret fire.

HISTORISK: Neymar ble i kveld den fjerde spilleren i dette årtusenet som har scoret fire mål i samme seriekamp. Det skjedde da Rayo Vallecano ble slått 5-2 hjemme på Camp Nou. Han noterte seg også for en målgivende pasning på scoringen til Luis Suarez. Foto: REUTERS/Albert Gea/NTB Scanpix
HISTORISK: Neymar ble i kveld den fjerde spilleren i dette årtusenet som har scoret fire mål i samme seriekamp. Det skjedde da Rayo Vallecano ble slått 5-2 hjemme på Camp Nou. Han noterte seg også for en målgivende pasning på scoringen til Luis Suarez. Foto: REUTERS/Albert Gea/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Barcelona - Rayo Vallecano 2-1 (5-2)

(Dagbladet): Før kveldens oppgjør på Camp Nou mellom Barcelona og Ray Vallecano var det bare tre spillere som hadde notert seg for fire seriemål i en og samme seriekamp for storklubben etter årtusenskiftet - Lionel Messi, Patrick Kluivert og Samuel Eto'o.

I kveld ble denne eksklusive klubben utvidet mer ytterligere et medlem da Neymar noterte seg for fire nettkjenninger.

Men det var gjestene som åpnet ballet.

Javi Guerra var våken og påpasselig inne i boksen da Manchester Uniteds vrakgods Bebe dunket inn et knallhardt innlegg, og vips var «David» i ledelsen. Men som så ofte ellers slo «Goliat» tilbake.

I det 22. minutt satte Neymar inn utlikningen fra ellevemeteren, og ti minutter senere gjentok han bedriften. Messi var ikke med i dagens oppgjør, men det kan hende han må finne seg i at brasilianeren nå er den nye straffeskytteren på Camp Nou når han kommer tilbake.

Rayo hadde sine muligheter til å utlikne, men i stedet skulle det bli både 3-1 og 4-1 i løpet av to minutter. Begge målene ved den 23 år gamle brasilianeren.

Med 13 minutter igjen på klokka satte Luis Suarez inn 5-1 etter pasning fra Neymar (hvem ellers), før Jozabed hamret inn en trøstemål på tampen.

Tross dagens målfest ligger fortsatt Real Madrid på tabelltopp med bedre målforskjell enn erkerivalen etter at de slo Levante 3-0 i ettermiddag.

Det første seriemøtet mellom de to gigantene kommer 22. november. Det er nærliggende å tro at det blir en såkalt «toppkamp».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!