Neymar fikk sin Barcelona-debut i Polen

Men fikk ikke danne super-duo med Messi.

GJØR SEG KLAR: Neymar, med nummer 11 på ryggen, fikk elleve minutter for Barcelona mot Lechia Gdansk. Foto: AFP PHOTO/JANEK SKARZYNSKI/NTB Scanpix
GJØR SEG KLAR: Neymar, med nummer 11 på ryggen, fikk elleve minutter for Barcelona mot Lechia Gdansk. Foto: AFP PHOTO/JANEK SKARZYNSKI/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Under tirsdagens treningskamp handlet det meste om hvorvidt den brasilianske nysigneringen Neymar kom til å få sine første minutter i den blå og røde Barcelona-drakta.

I utgangspunktet skulle han ikke være klar før kampen mot gamle lagkamerater i Santos fredag, men når han først var på benken under gårsdagens kamp mot polske Lechia Gda?sk, var det mange som fikk forhåpninger.

«Vær så snill, la meg spille» Disse forhåpningene ble ikke noe mindre av at Neymar selv så ut til å signalisere et bytte etter to minutter av den andre omgangen. Med et bedende blikk og håndflatene sammen, så det ut til at han ba Barcelona-ledelsen ytterst ydmykt om å få lov til å spille.

Neymar-drømmene fikk seg en liten knekk etter 65 minutter. Barcelona gjorde hele sju bytter, men ingen av de som entret banen hadde Neymar på ryggen.

Sju minutter seinere steg imidlertid stemningen betraktelig på PGE Arena Gda?sk da den brasilianske yndlingen varmet opp sammen med Jean Marie Dongou. Sistnevnte entret banen til fordel for Messi etter 77 minutter, og bare minuttet seinere kom Neymar inn for Alexis Sanchez.

Den samme Sanchez var full av lovord om Neymar på en pressekonferanse tidligere på dagen.

I BLÅTT OG RØDT Neymar fikk sine første minutter i Barcelona-trøya tirsdag kveld. Foto: AP Photo/Czarek Sokolowski/NTB Scanpix
I BLÅTT OG RØDT Neymar fikk sine første minutter i Barcelona-trøya tirsdag kveld. Foto: AP Photo/Czarek Sokolowski/NTB Scanpix Vis mer

- Vi er glade for at han endelig har sluttet seg til tropen. Han har full støtte fra hele laget. Han er en stor forsterkning for et Barcelona-lag som kommer til å kjempe om mange trofeer, sa Sanchez ifølge Barcelonas offisielle nettsted.

God polsk innsats De elleve minuttene Neymar fikk i Polen var hans første siden 3-0-seieren over Spania i finalen av prøve-VM. 21-åringen fikk vist noen små prov på god teknikk, men ellers var det ikke all verden han rakk å vise på den korte tiden han var på banen.

Barcelona fikk atskillig tøffere motstand av Lechia Gda?sk enn de gjorde av Vålerenga. Polakkene tok ledelsen to ganger - først headet kaptein Jaroslaw Bieniuk hjemmelaget i ledelsen på en corner. Deretter banket Piotr Grzelczak inn 2-1-målet, etter at Sergi Roberto hadde utlignet til 1-1.

Så, etter 57 minutter, utlignet katalanerne nok en gang. Lionel Messi, som herjet med Vålerenga i 45 minutter, hadde vært nære ved å score på et frispark, før han fikk uttelling etter en snau time. Den lille trollmannen dukket opp med en iskald avslutning for å gjøre 2-2, som også ble sluttresultatet.

SCORET: Lionel Messi utlignet til 2-2 for Barcelon mot Lechia Gdansk. Argentineren fikk ikke vært på banen sammen med brasilianske Neymar. Foto: REUTERS/Kacper Pempel/NTB Scanpix
SCORET: Lionel Messi utlignet til 2-2 for Barcelon mot Lechia Gdansk. Argentineren fikk ikke vært på banen sammen med brasilianske Neymar. Foto: REUTERS/Kacper Pempel/NTB Scanpix Vis mer