GOD: Neymar. Foto: NTB Scanpix
GOD: Neymar. Foto: NTB ScanpixVis mer

Fotball:

Neymar herjet og scoret i PSG-debuten

Vant 3-0.

Debutant Neymar noterte seg for både scoring og målgivende pasning i Paris St. Germains 3-0-seier mot Guingamp i Ligue 1 søndag.

Etter å ha skapt kaos i forsvarsrekkene til hjemmelaget hele kampen fikk Neymar sin første scoring for PSG etter 82 minutter. Edinson Cavani gjorde forarbeidet, og den tidligere Barcelona-spilleren fikk en enkel jobb med å sette inn kampens siste mål i 3-0-seieren.

Tjue minutter tidligere var rollene byttet om. Neymar serverte Cavani, som ga PSG en tomålsledelse etter at Jordan Ikoko hadde vært uheldig og satt ballen i eget mål i det 52. minutt etter en målløs første omgang.

Søndagens kamp var Neymars første i PSG-drakta etter rekordovergangen fra Barcelona.

Forsinkelse

PSG ønsket i utgangspunktet at Neymar skulle spille i serieåpningen mot Amiens sist helg, men da var ikke det internasjonale overgangssertifikatet (ITC) på plass.

Ved fristen natt til fredag kunne den franske ligaen opplyse at papirarbeidet fortsatt ikke var i orden. Det var da gått nøyaktig en uke siden ledelsen der ba sin spanske motpart om å sende over dokumentet.

Enorme summer

Senere fredag ble det imidlertid bevegelse i saken og PSG bekreftet på Twitter at alle dokumenter er godkjent og at Neymar er spilleklar mot Guingamp søndag.

– Vi vil at han skal debuterte søndag. Det har sett bra ut på treningene, og han er klar og vi vil ha ham i startoppstillingen. Neymar er en spiller vi trenger, sa trener Unai Emery.

Og han fikk rett.

Spanske La Liga nektet først å ta imot de 222 millioner euroene (cirka 2,1 milliarder kroner) det kostet å kjøpe Neymar ut av kontrakten. Da tok brasilianerens advokater affære og betalte summen rett til Barcelona.

(NTB)