INGEN DEBUT: Neymar får ikke debutere i PSG-drakta lørdag. Papirarbeidet er nemlig ikke helt i orden ennå, og Neymar er dermed ikke spilleberettiget. Foto: Philippe Perusseau/REX/Shutterstock
INGEN DEBUT: Neymar får ikke debutere i PSG-drakta lørdag. Papirarbeidet er nemlig ikke helt i orden ennå, og Neymar er dermed ikke spilleberettiget. Foto: Philippe Perusseau/REX/ShutterstockVis mer

Neymars PSG-debut

Neymar hindret fra å gjøre PSG-debuten

Papirene er ikke helt i orden.

(Dagbladet): Før helga ble gigantovergangen et faktum: Neymar signerte for Paris Saint-Germain, etter å ha møtt utkjøpsklausulen i Barcelona.

Prisen? Svimlende to milliarder. Det gjør ham til verdens desidert dyreste fotballspiller.

Neymar sa under presentasjonen fredag at han var klar til å gjøre sin debut i PSG-trøya allerede lørdag. Det får han nå ikke gjort, melder franske L'Equipe.

PSG møter Amiens i den franske ligaåpningen klokka 17.15. Men da den franske ligaen ikke har mottatt alle papirer fra Det spanske fotballforbundet, er ikke brasilianeren berettiget til å spille. For at det skulle ha vært mulig, måtte papirene ha vært i hende innen midnatt fredag.

Presentert

Fredag ble superstjerna presentert for den franske hovedstadsklubben.

- Jeg ville ha noe større, en større utfordring. Jeg fulgte hjertet, sa Neymar.

Dramaet startet allerede torsdag morgen. Neymars advokater møtte opp i ligakontorene med en sum som møtte utkjøpsklausulen, men La Liga nektet å motta betalingen. Dermed gikk ferden direkte til Barcelona - og overgangen var i orden.

- Jeg er glad i Barcelona, og jeg har noen gode venner der. Det var ikke en enkel beslutning i det hele tatt, det kan jeg love dere. Det er gode venner jeg forlater i klubben. Men slik er fotball. Jeg følte dette var riktig tidspunkt å gå videre på, sier Neymar.

Dyrest i verden

Neymar var allerede på en femteplass over tidenes dyreste spillere etter overgangen fra brasilianske Santos i 2013. Nå er han milevis foran resten, og koster mer enn det Paul Pogba og tredjemann på lista, Gareth Bale, kostet tilsammen i sin tid.

Neymar går fra å være en del av et større stjernegalleri i Barcelona, til å bli den aller største stjerna i PSG. Flere utenlandske aviser har omtalt avtalen og hvor mye den vil være verdt, deriblant engelske The Guardian.

Det er ventet at Neymar vil tjene rundt 520 000 pund i uka, i overkant av 5,2 millioner norske kroner. Det betyr i så fall at han vil tjene dobbelt så mye som han gjorde i Barcelona. Neymars far og agenten Pini Zahavi rapporteres å få rundt 355 millioner norske kroner for å få i havn avtalen.

Neymar er en av de største merkevarene i fotballen sammen med Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. CIES Football Observatory kåret Neymar til den mest verdifulle spilleren i Europa, foran nettopp Messi.