Neymar i mer trøbbel

Da Neymar avviste voldtektsanklagene søndag, kan han ha gjort seg skyldig i spredning av nakenbilder.

MER TRØBBEL: Da Neymar søndag skulle renvaske seg, kan han ha gjort seg skyldig i et lovbrudd. Foto: NTB Scanpix
MER TRØBBEL: Da Neymar søndag skulle renvaske seg, kan han ha gjort seg skyldig i et lovbrudd. Foto: NTB ScanpixVis mer

Fredag ble fotballstjerna Neymar anmeldt for en voldtekt som angivelig skal ha funnet sted i Paris i mai. I et forsøk på å renvaske seg selv, kan brasilianeren ha begått et lovbrudd.

Søndag publiserte Neymar nemlig en sju minutter lang video på Instagram, hvor han avviste anklagene og omtalte det som «en felle» og «et forsøk på utpressing».

I tillegg delte han private samtaler mellom ham og den fornærmede kvinnen, som blant annet skal ha inneholdt intime bilder av kvinnen.

- Avdelingen for cyberkriminalitet vil etterforske Neymars påståtte videoavsløringer, uttaler brasiliansk politi til ESPN.

SLAG: Neymar er fratatt kapteinsbindet for Brasil etter slaget mot en supporter i april. Vis mer

Delte nakenbilder

De vil nå etterforske om Neymar har brutt en brasiliansk lov som forbyr spredning av nakenbilder.

I videoen deler Neymar både nakenbilder og lettkledde bilder av seksuell karakter. Nakenbildene er imidlertid noe sladdet.

Det er imidlertid ikke bekreftet at samtalene som Neymar har delt er reelle samtaler mellom ham og kvinnen. Det er heller ikke bekreftet at bildene som er blitt delt er av den aktuelle kvinnen.

Dersom Neymar blir funnet skyldig, risikerer han opptil fem års fengsel.

Ber Neymar melde seg

Både ESPN og Marca melder at politiet dukket opp på Brasils landslagssamling i Rio de Janeiro søndag, hvor laget forbereder seg til sommerens Copa America.

Neymar var imidlertid ikke til stede da politiet ankom stedet, og han vil bli bedt om å melde seg selv, melder Marca. De vil også ta beslag i Neymars telefon.

- Vi ønsker tilgang til alt av Neymars materiale, ikke bare de redigerte videoene, uttaler politiet.

HELIKOPTER: Politiet møtte opp på Brasils landslagssamling, men Neymar var ikke til stede. Han ankom imidlertid seinere i helikopter. Foto: NTB Scanpix
HELIKOPTER: Politiet møtte opp på Brasils landslagssamling, men Neymar var ikke til stede. Han ankom imidlertid seinere i helikopter. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Anmeldelsen

Det var Globeoesporte som lørdag meldte at en uidentifisert kvinne har levert en voldtektsanmeldelse mot Neymar i den brasilianske byen São Paulo. Avisa, som har fått tilgang til politidokumentene, skrev at kvinnen skal ha forklart at Neymar tvang seg på henne ved bruk av vold.

Ifølge ESPN Sports skal kvinnen ha fortalt politiet at hun og Neymar møttes i Frankrike, hvor Neymar til daglig spiller for hovedstadsklubben Paris Saint-Germain.

Neymar og kvinnen skal ha utvekslet meldinger på sosiale medier, hvorpå kvinnen skal ha fått billetter til en kamp i Paris, har kvinnen forklart. Neymar skal også ha leid et hotellrom til henne, hvor voldtekten skal ha funnet sted.

I anmeldelsen skal kvinnen ha forklart at hun forlot Paris to dager etter den angivelige voldtekten, og at hun var for «skjelven» til å levere anmeldelsen i den franske hovedstaden, ifølge nyhetsbyrået AP.

Avviser anklagene om voldtekt

Neymar, hans far og hans representanter har imidlertid avvist voldtektsanklagene på det sterkeste.

- Det var et møte mellom en kvinne og en mann mellom fire vegger. Jeg håper etterforskerne leser meldingene mellom oss, og ser hva som skjedde, sier Neymar i den omtalte videoen.

Fotballstjernens representanter mener at det dreier seg om et utpressingsforsøk fra en advokat som representerer kvinnen. De sier at bevis for dette vil bli overlevert politiet om kort tid.

Lørdag kveld gikk Neymars far, Neymar Sr., ut på brasiliansk tv og omtalte det hele som «en felle».

- Dette er et vanskelig øyeblikk. Dersom vi ikke får fram sannheten raskt, vil snøballen begynne å rulle. Om vi blir nødt til å vise Neymars WhatsApp-meldinger og -samtaler med denne kvinnen, vil vi gjøre det, sa faren til brasilianske TV Band.

Som en del av etterforskningen, vil kvinnen gjennomgå medisinske undersøkelser.