Neymar med historisk mål

Supertalentet slo an tonen i prøve-VM.

 STORSPILL:  - Neymar er en stor spiller. Han er en virkelig stjerne, og det er spillere som han som gjør forskjellen, sa Brasil-trener Luiz Felipe Scolari etter kampen. Foto: AP Photo/Andre Penner.
STORSPILL: - Neymar er en stor spiller. Han er en virkelig stjerne, og det er spillere som han som gjør forskjellen, sa Brasil-trener Luiz Felipe Scolari etter kampen. Foto: AP Photo/Andre Penner.Vis mer

Neymar åpnet scoringsballet med å sende en ball på halv volley i mål fra 16-17 meter. Målet var det første som ble scoret på landslagshold med den nye mållinjeteknologien i bruk.

- Stor spiller Det ble den eneste scoringen i kampen før pause, men allerede tre minutter ut i den andre omgangen doblet Paulinho ledelsen.

- Neymar er en stor spiller. Han er en virkelig stjerne, og det er spillere som han som gjør forskjellen, sa Brasil-trener Luiz Felipe Scolari etter kampen.

Han var fornøyd med det spillerne presterte, men særlig framhevet han «popidolet» Neymar.

Innbytteren Jo fastsatte sluttresultat til 3-0 på overtid, og dermed fikk brasilianerne den starten på Confederations Cup som laget ønsket seg.

Brasil i tet Det betyr at Brasil tok teten i gruppe A før Italia og Mexico møtes på berømte Maracana stadion søndag. Turneringen er som et prøve-VM for neste års VM-sluttspill å regne.

Det var en fullt fortjent seier de brasilianske stjernene sikret seg, men det ble ingen stor kamp. Til det var japanerne for svake og manglet gjennombruddskraft.

Det var stor forskjell på lagene, både fysisk og teknisk. Brasilianerne var mye sterkere og rent teknisk fikk de også briljere.

(NTB)