Neymar mister resten av VM

Bekreftes av landslagslegen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Brasil er klare for semifinale mot Tyskland etter 2-1 over Colombia, men avansementet kostet både dem og Neymar dyrt.

For to minutter før slutt gikk superstjernen i bakken etter at Juan Zúñiga plantet høyrekneet sitt knallhardt i ryggen på 22-åringen.

Nå bekreftes det at Neymar mister resten av VM. Ifølge den brasilianske avisen Globo, så skal det være snakk om brudd i en ryggvirvel for Barcelona-stjernen. 

Uvisst omfang  Neymar ble først fraktet av banen på båre, og deretter videre til sykehuset i Fortaleza. 

RØRTE IKKE PÅ SEG: Neymar ble liggende urørlig på gresset etter å ha fått et kne i ryggen. Nå er det klart at han mister resten av VM. Foto: AFP PHOTO / EITAN ABRAMOVICH
RØRTE IKKE PÅ SEG: Neymar ble liggende urørlig på gresset etter å ha fått et kne i ryggen. Nå er det klart at han mister resten av VM. Foto: AFP PHOTO / EITAN ABRAMOVICH Vis mer

På pressekonferansen etter kampen, fortalte Brasils landslagssjef Luiz Felipe Scolari at den informasjonen han hadde fått fra sykehuset  på det stadiet, var at Neymar trolig ville miste semifinalen mot Tyskland.  

- Han gråt av smerte. Jeg kan garantere at det ikke vil bli lett, utifra hva legene sier, og utifra hvor store smerter han hadde, fortalte Scolai. 

Nå melder landslagslegen at resten av mesterskapet er over for 22-åringen.

BÅRET AV BANEN: Fotballgale Brasil må greie seg uten Neymar resten av mesterskapet. REUTERS/Fabrizio Bensch
BÅRET AV BANEN: Fotballgale Brasil må greie seg uten Neymar resten av mesterskapet. REUTERS/Fabrizio Bensch Vis mer

 -  Vi har ikke råd til å la ham spille neste uke. Han kommer til å trenge noen uker på å komme seg. Det er er brudd i den tredje ryggvirvelen, men hvor lang tid han bruker på å bli frisk må vi komme tilbake til. Det viktigste nå er å få stilt diagnosen, og så får vi se hva som skjer, sir landslagets lege, Rodrigo Lasmar, til Globo.  

Dermed vil Brasil få det tyngre mot Tyskland i tirsdagens semifinale, siden de også må greie seg uten kaptein Thiago Silva grunnet karantene.

STYGG SAK: Det så absolutt ikke godt ut for Neymar da han fikk kneet til Zúñiga i ryggen. Foto: AP Photo/Manu Fernandez
STYGG SAK: Det så absolutt ikke godt ut for Neymar da han fikk kneet til Zúñiga i ryggen. Foto: AP Photo/Manu Fernandez Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer