Neymar og Barcelona møtes i retten

Det ble ikke oppnådd enighet i samtaler mellom advokatene til Barcelona og klubbens tidligere stjerne Neymar. Dermed møtes de i retten.

RETTSSAK: Neymar må i rettssak mot gamleklubben. Foto: PAU BARRENA / AFP / NTB Scanpix
RETTSSAK: Neymar må i rettssak mot gamleklubben. Foto: PAU BARRENA / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det må avgjøres i retten, sa klubbens advokat Josep Vives til journalister utenfor lokalet der forlikssamtalene foregikk. Partene ble ikke enige om en løsning på konflikten som stammer fra 2017, da Neymar besluttet å forlate Barcelona til fordel for Paris Saint-Germain.

PSG utløste utkjøpsklausulen i Neymars kontrakt og gjorde ham til verdens suverent dyreste fotballspiller ved å betale 222 millioner euro for ham, men overgangen utløste ondt blod mellom Barcelona og brasilianeren. Neymar hadde signert ny langtidskontrakt bare et år tidligere.

Klubben krevde å få tilbakebetalt den delen av en lojalitetsbonus på 26 millioner euro som Neymar allerede hadde fått utbetalt, og i tillegg ville man ha 8,5 millioner euro i kompensasjon for kontraktbrudd.

Neymar leverte et motsøksmål der han krevde å få utbetalt resten av lojalitetsbonusen med renter.

Det er ikke kjent hvor mye Neymar fikk utbetalt av bonusen. Ifølge avisen El Mundo følger spanske skattemyndigheter interessert med på det som vil komme fram i rettsforhandlingene, med tanke på at Neymar fortsatt var skattepliktig i Spania da bonusen ble utbetalt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer