Neymar og Messi kan bli å finne i EM om sju år

Britisk avis hevder UEFA planlegger å invitere land fra Sør-Amerika.

EM-MOTSTANDERE?: Brasilianske Adriano (t.v.) kan møte spanske Andres Iniesta sammen med Neymar i EM. Også argentinske Lionel Messi (t.h.) kan få muligheten til spille om å bli europamester. Foto: AFP PHOTO/ LLUIS GENE/NTB Scanpix
EM-MOTSTANDERE?: Brasilianske Adriano (t.v.) kan møte spanske Andres Iniesta sammen med Neymar i EM. Også argentinske Lionel Messi (t.h.) kan få muligheten til spille om å bli europamester. Foto: AFP PHOTO/ LLUIS GENE/NTB ScanpixVis mer

Lionel Messi og Neymar i fotball-EM? Det kan bli en realitet dersom UEFA får viljen sin, hevder den britiske avisa The Independent.

Avisa siterer en av UEFA-president Michel Platinis nære rådgivere når den skriver om de revolusjonerende planene. Allerede i EM om sju år kan land som Argentina og Brasil bli invitert til å delta i fotball-EM.

Har blitt gjort i Sør-Amerika - Planene er fortsatt på et tidlig stadie, men de er høyst gjennomførbare. Sør-Amerika har invitert land i årtier. Hvorfor kan ikke Europa gjøre det, sier den anonyme kilden ifølge The Independent.

I 1993 ble Mexico og USA de første landene som ble invitert til å spille i den søramerikanske utgaven av EM, Copa America. Siden da har Canada, Costa Rica, Honduras og Japan også spilt i ulike utgaver av mesterskapet.

Utvidet mesterskap Spania ble invitert i 2011, men valgte å takke nei.

Neste EM, som spilles i Frankrike i 2016, har blitt utvidet fra 16 til 24 land. Det er i EM i 2020 at UEFA først vurderer å invitere ikke-europeiske lag.

(NTB).