Neymar og Paulinho sendte Brasil til finalen i prøve-VM

Slo Uruguay 2-1.

JUBLER: Fred (t.v) jubler etter å ha satt ballen bak Uruguays keeper Fernando Muslera (t.h). på Estadio Mineirao i Belo Horizonte. Foto: REUTERS/Sergio Moraes
JUBLER: Fred (t.v) jubler etter å ha satt ballen bak Uruguays keeper Fernando Muslera (t.h). på Estadio Mineirao i Belo Horizonte. Foto: REUTERS/Sergio MoraesVis mer

(Dagbladet): Det skulle ikke mer enn to øyeblikks magi til for å sende Brasil til finalen i Confederations cup på hjemmebane.

Ett like før pause, og ett like før slutt.

Etter en tam åpning, fikk Uruguay straffe da et snaut kvarter var spilt. David Luiz rev ned Lugano innenfor Brasil 16-meter, og korrekt dømt av den chilenske dommeren. Dessverre for de lyseblå klarte ikke Diego Forlán å sette ballen i mål fra ellevemeteren. Julio Cesar vartet opp med en god redning på et svakt straffespark.

Så gikk det et kvarter før vi igjen fikk se noe som lignet en målsjanse. Igjen var det Diego Forlán, og igjen ble det bom. Denne gangen var det derimot ikke på grunn av Julio Cesar, han hadde vært sjanseløs om skuddet fra den tidligere Manchester United-spilleren hadde gått innenfor treverket. Dessverre for Forlán snek ballen seg de sure centimeterne over og utenfor krysset på skuddet fra 20 meter.

Få Uruguay-pasninger Med fem minutter igjen av omgangen oppstod det en stygg situasjon midt på Uruguays banehalvdel. Luiz Gustavo gikk knallhardt inn med knottene i magen på Rodriguez. Uruguayanerne ville ha rødt på Gustavo, men den chilenske dommeren nøyde seg med gult.

Bare sekunder seinere gikk Brasil opp i ledelsen. Neymar var hovedarkitekten bak målet, men det var Fred som fikk æren av å sette ballen i mål. Barcelona-klare Neymar kom seg fri på venstresida etter et utsøkt veggspill med Paulinho, og forsøkte en avslutning fra spiss vinkel. Skuddet ble stoppet av Muslera, bare for å havne i beina til Fred som hadde små problemer med å gjøre 1-0 fra kort hold.

1-0 var også resultatet til pause, og det kan ikke sies å ha vært noe annet enn fortjent. Uruguay maktet bare å slå 90 pasninger i førsteomgang, ifølge Opta.

Det gir et snitt på to pasninger i minuttet.

Tidlig utligning Allerede tre minutter ut i andreomgang sørget Edison Cavani for balanse i regnskapet, men det var mer takket være dårlig forsvarsspill enn godt angrepsspill.

Luis Suarez og Cristián Rodriguez forsøkte begge å komme seg gjennom Brasil-forsvaret uten å lykkes. Brasil så ut til å ha kontroll, helt til Thiago Silva prøvde å spille ballen til Marcelo. Venstrebacken var ikke oppmerksom på at han hadde Cavani i ryggen inne i eget straffefelt, og det straffet seg.

Den brennheite angrepsspilleren lurte til seg ballen og satte den i det lengste hjørnet bak Julio Cesar.

Ikke lenge etterpå forsøkte Hulk seg på et frispark fra 35 meters hold. Skuddet var knallhardt, men, heldigvis for Fernando Muslera, ikke særlig velplassert. Den uruguayanske sisteskansen kunne ikke annet enn å bokse ballen til corner.

Seint 2-1-mål Rett etterpå ble Hulk tatt av banen og erstattet av en skikkelig hjemmehelt - nemlig Bernard. Han er født og oppvokst i Belo Horizonte hvor dagens kamp ble spilt, og spiller hjemmekampene sine for Atletico Mineiro på nettopp Estádio Independência.

Brasil styrte kampen slik de gjorde det i førsteomgang, men maktet ikke å score, til tross for utallige cornere.

Før det gjenstod tre minutter.

Neymar slo en innoversvingende corner fra venstre, og på bakre stolpe dukker Paulinho opp. Markeringa fra Uruguay glapp, noe som gjorde at São Paulo-spilleren kunne skalle ballen i mål bak Muslera; 2-1 til hjemmelaget.

Uruguay forsøkte seg på en desperat sluttspurt, men det holdt ikke. Scolaris menn kan dermed vinne Confederations cup for tredje gang på rad. Om det blir Italia eller Spania i finalen avgjøres torsdag kveld.

LEKEN: Neymar herjer med Uruguays Egidio Arevalo før han sender i vei skuddet som til slutt havner hos Fred, som i tur satte den i mål. Foto: REUTERS/Ricardo Moraes
LEKEN: Neymar herjer med Uruguays Egidio Arevalo før han sender i vei skuddet som til slutt havner hos Fred, som i tur satte den i mål. Foto: REUTERS/Ricardo Moraes Vis mer