TO FAVORITTER: Neymar og Lionel Messi spiller på lag i Barcelona. I fotball-VM spiller de på to av VM-favorittene: Brasil og Argentina. Foto:   AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO
TO FAVORITTER: Neymar og Lionel Messi spiller på lag i Barcelona. I fotball-VM spiller de på to av VM-favorittene: Brasil og Argentina. Foto: AFP PHOTO/ JAVIER SORIANOVis mer

Neymar om Messi: - Jeg hørte noen fryktelige ting

Superstjernene er VM-rivaler.

(Dagbladet): Brasil-stjernen Neymar er bare 22 år, men er likevel hele vertsnasjonens store håp før fotball-VM som sparkes i gang torsdag kveld.

I et større intervju med den brasilianske avisa O Globo forteller Neymar om forventningene:

- Dette har vært min drøm siden barndommen. Nå er den rett foran meg. Jeg har nummer 10 på Brasil og skal spille VM i mitt eget land. Jeg kan ikke tenke på presset. Jeg må være stolt, sier Neymar.

Norsk Regnesentral holder Argentina som VM-favoritter med en vinnersjanse på 22,7 prosent. Bak følger Brasil med 19,9.

Statistikktjenesten Infostrada rangerer Brasil som favoritter med 21,4 prosent sjanse, mot Spanias 17,3 og Argentinas 12,8.

Ronaldo-sveis Forrige gang Brasil vant VM var i Sør-Korea og Japan i 2002.

- Jeg var 10 år. Jeg våknet opp ved daggry for å se finalen. Jeg klippet håret mitt som Ronaldo og så kampen med foreldrene mine og søstra mi. Så gikk vi til bestemors hus der vi grillet og skrek «vi er mestere», sier Neymar.

I sommer er det Neymar selv, og Barcelona-kompis Lionel Messi og Argentina som er favoritter.

Messi overrasket Til O Globo forteller Neymar om sitt første møte med Messi.

- Han overrasket meg på alle måter. Før jeg kom dit, hørte jeg fryktelige ting. Som at Messi er veldig reservert og ikke snakket med noen. Nå ser jeg annerledes på det. Han er et geni og gir hundre prosent på banen. Jeg har ikke noe dårlig å si om Messi, sier Neymar.

Torsdag klokka 22 norsk tid, sparker Brasil og Kroatia i gang VM. Da spiller Neymar trolig én av hovedrollene.