Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Neymar ute mot Real Madrid - må opereres

Neymar opereres i Brasil - mister storoppgjøret mot Real Madrid

Neymar skal opereres i Brasil i slutten av uken, opplyste fotballstjernens klubb Paris Saint-Germain onsdag.

OPERERES: Neymar må opereres etter skaden han pådro seg i oppgjøret mot Marseille forrige uke. Foto: REUTERS/Stephane Mahe/NTB Scanpix
OPERERES: Neymar må opereres etter skaden han pådro seg i oppgjøret mot Marseille forrige uke. Foto: REUTERS/Stephane Mahe/NTB Scanpix Vis mer

Det avslutter flere dager med spekulasjoner og motstridende meldinger om skaden Neymar pådro seg i helgens seriekamp mot Marseille.

Det er påvist brist i et mellomfotsbein i tillegg til et overtråkk.

I dagene etter skaden spekulerte enkelte i at skaden kunne sette Neymar utenfor resten av sesongen, mens PSG-trener Unai Emery uttalte at han ikke hadde gitt opp håpet om å ha stjernen tilbake til neste ukes returkamp mot Real Madrid i mesterligaen.

Kontrabeskjed

Tirsdag sa spillerens far at skaden vil holde Neymar borte fra banen i seks til åtte uker, uavhengig av hvorvidt det blir operasjon eller ikke.

Emery avviste så sent som mandag blankt at det ville bli operasjon, men onsdag kom kontrabeskjeden.

- Etter en innledende behandlingstid på tre dager, i tråd med streng medisinsk protokoll, er en felles avgjørelse fattet av den medisinske staben i Paris Saint-Germain og Brasils landslag, skrev PSG.

PSG melder at avgjørelsen ble truffet i samråd med spilleren, og at operasjonen skal utføres av den brasilianske kirurgen Rodrigo Lasmar, men han skal assisteres av en av PSGs leger, professor Gerard Saillant.

Brasil-frykt

Neymar ble verdens dyreste fotballspiller da PSG i fjor sommer utløste hans utkjøpsklausul og betalte Barcelona 222 millioner euro.

I Brasil har Neymars skade fått enorm medieoppmerksomhet, og mange frykter at landslaget må greie seg uten ham i VM.

- Vi kan ha tapt VM sist søndag, sa radiokommentator Milton Neves onsdag.

I VM på hjemmebane i 2014 ble Neymar skadd i kvartfinalen. Uten ham tapte Brasil 1-7 for Tyskland i semifinalen og 0-3 for Nederland i bronsekampen.

Duellen med Marseille-spiller Bouna Sarr som førte til skaden er vist om og om igjen på brasiliansk TV i sakte film.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling