Neymar på eksklusiv liste etter hat trick mot Sør-Afrika

Brasil vant 5-0, viser storform 99 dager før VM.

(Dagbladet): Årets VM-arrangør Brasil hadde små problemer med å slå vertsnasjonen fra det forrige verdensmesterskapet, Sør-Afrika. I Johannesburg ble vertene nedsablet med 5-0, mye takket være en svært god Neymar.

Barcelona-spilleren noterte seg for landslagsmål nummer 28, 29 og 30 - og ble med det den tolvte i historien som har minst 30 scoringer for tidenes mest suksessrike fotballnasjon.

Blant de andre på den eksklusive lista finner vi navn som Pelé, Ronaldo, Romario og Ronaldinho. Ikke smågutter, akkurat.

Oscar-chip Når vi i tillegg legger til at 22-åringen bare har spilt 47 landskamper for Brasil, og at han også har stått for 20 målgivende pasninger i den gule og blå drakta, blir det hele intet mindre enn mektig imponerende.

Bare for moro skyld: Lionel Messi brukte 74 kamper før han scoret sitt landslagsmål nummer 30 for Argentina.

Det var imidlertid Chelsea-spissen Oscar som startet scoringsballet i Sør-Afrikas største by. Han parkerte sørafrikanerne, før han elegant chippet ballen over vertenes sisteskanse.

Så var det Neymars tur.

Fernandinho-magi Først var han noe heldig da et skudd fra 14 meter snek seg mellom beina på Sør-Afrikas keeper etter 41 minutter. Deretter viste han følsomhet og eleganse da han fra drøyt 20 meter lobbet ballen over en utrusende sisteskanse og inn i det tomme målet, før han pirket inn 4-0-målet fra kort hold på skikkelig måltyv-vis.

I BLÅTT: Neymars (t.h.) mål nummer to og tre ble scoret i andreomgang. Da hadde brasilianerne skiftet til blå drakter. Her sammen med Fred, Willian og Fernandinho. Foto: AFP PHOTO/ALEXANDER JOE/NTB Scanpix
I BLÅTT: Neymars (t.h.) mål nummer to og tre ble scoret i andreomgang. Da hadde brasilianerne skiftet til blå drakter. Her sammen med Fred, Willian og Fernandinho. Foto: AFP PHOTO/ALEXANDER JOE/NTB Scanpix Vis mer

Neymar gjorde dermed også kunsstykke å score hat trick i to forskjellige drakter. Brasil brukte nemlig både hjemmedrakta (førsteomgang) og bortedrakta (andreomgang).

Kveldens peneste scoring var det imidlertid Fernandinho som sto for. Manchester Citys midtbanejuvel fastsatte sluttresultatet til 5-0 med en kanonkule av et skudd fra nesten 30 meter.

Sør-Afrika er kanskje ikke på nivå med de beste av VM-nasjonen under sommerens mesterskap, men seieren var Brasils sjuende strake, noe som er den lengste seiersrekka i denne perioden under Luiz Felipe Scolari.

Og i dag er det 98 dager til Brasil åpner VM på hjemmebane mot Kroatia i Sao Paulo.