Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Neymar Jr. og Brasil spilte uavgjort mot Sveits

Neymar refses: - Rulling, hyling og surr

Ble felt flest ganger siden 1998, men får liten sympati fra ekspertene.

TEATRALSK: Neymar kritiseres for å overspille i flere situasjoner i kampen mot Sveits. Foto: AFP / Joe Klamar
TEATRALSK: Neymar kritiseres for å overspille i flere situasjoner i kampen mot Sveits. Foto: AFP / Joe Klamar Vis mer

Neymar Jr. er Brasils aller største stjerne, og nok en gang hviler en hel nasjons drømmer på hans skuldrer. I VM for fire år siden, var det han som skulle løfte Brasil til gull på hjemmebane. I år forventes det samme i Russland.

Men verken Neymar eller Brasil fikk den drømmestarten de hadde håpet på. Motstanderen så overkommelig ut på papiret, men Sveits lot seg ikke bryte ned, og kjempet seg til ett poeng i møte med VM-favoritten.

Neymar var anonym i store deler av kampen, brukte lang tid med ballen i beina, og klarte ikke å sette Sveits under press. Superstjerna får også hard medfart for andre deler av oppførselen sin i løpet av kampen.

- Spreller rundt og overspiller

Flere har bitt seg merke i hvordan Neymar reagerte når motspillerne stoppet han.

- Neymar, Cristiano Ronaldo og flere av de andre toppspillerne ruller rundt når de blir felt. De klager og vinker etter dommeren. Det gjør ikke Messi. Han kommer seg opp og videre. Det er en av grunnene til at jeg elsker ham, skriver John Arne Riise på Twitter.

Viasat-kommentator, Morten Langli, er innom mye av det samme og drar også parallellen til Argentinas stjernespiller.

- Neymars kroppsspråk virker garantert supermotiverende på motstander. De koser seg, når han spreller rundt og overspiller for den minste kontakt. Helt ulikt Messi, som bare spretter opp, skriver han på Twitter.

Heller ikke fotballekspert Lars Tjærnås lot seg imponere av Neymars teatralske oppførsel.

- Han er en strålende spiller, en av de beste. Men det hadde han også vært uten skuespill og fanteri, sier han til Dagbladet.

Mest siden '98

Neymar fikk riktignok tidvis hard medfart av sveitserne i løpet av kampen. Neymar er vant med at motstanderen har fokus på å stoppe ham, og mot Sveits ble han felt sjeldent mange ganger.

Ifølge Opta har ingen blitt felt flere ganger i et VM siden 1998:

- Han blir tatt tøft, men også i situasjoner knapt uten kontakt, er det rulling, hyling og surr. For meg er han lett å beundre som fotballspiller, men like lett å mislike som skuespiller, sier Tjærnås.

Det nærmeste Neymar kom scoring kampen mot Sveits var med et hodestøt like før full tid. Philippe Coutinho åpnet kampen med et kanonskudd av de sjeldne, men etter dette falt tempoet i kampen og Sveits ble invitert med tilbake.

De to andre lagene er Serbia og Costa Rica. De spilte tidligere søndag, hvor førstnevnte gikk av med seieren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media