STOD OVER TRENING: Neymar trente ikke i dag og skal ha fortalt lagkameratene at han er på vei til PSG. Foto: Mike Ehrmann/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
STOD OVER TRENING: Neymar trente ikke i dag og skal ha fortalt lagkameratene at han er på vei til PSG. Foto: Mike Ehrmann/Getty Images/AFP/NTB ScanpixVis mer

Neymar-sagaen går mot slutten:
- Nøkkelspillere har gått lei

Barcelona bekrefter at spilleren ønsker å forlate klubben.

(FourFourTwo): SISTE: Barcelona bekrefter at Neymar ønsker å forlate klubben. Det skjer etter at 25-åringen møtte opp i klubblokaler med sin far og øvrige representanter for å informere klubben om sin avgjørelse i morgentimene i dag.

Katalanerne gir ham samtidig tillatelse til å finne ut av framtiden, og skriver videre at utkjøpsklausulen på 222 millioner euro må betales i sin helhet før han får forlate klubben. Samtidig har Barcelona bestemt seg for å fryse en lojalitetsbonus fram til saken er løst.

Neymar-sagaen ser altså ut til å gå mot slutten. Den anerkjente journalisten Guillem Balague melder i dag følgende på Twitter:

«Neymar trente ikke i dag og har fortalt lagkameratene at han er på vei til PSG. Nøkkelspillere var lei av situasjonen og ønsket at han skulle fortelle det til gruppa».

Stod over trening

Barcelona meldte selv tidligere at superstjernen har fått lov til å stå over dagens trening av manager Ernesto Valverde.

Spanske Marca skriver at «såpeoperaen går mot slutten».

Neymar ankom Barcelona i går etter en reise i Kina. Marca skriver at han deltok i diverse kampanjer og seinere møtte opp på treningsfeltet for å fortelle om beslutningen sin. Møtet skal bare ha vart i noen minutter.

Vil ikke selge

Brasilianeren har de siste ukene vært sterkt linket til den franske storklubben, og det har kommet rapporter på at Neymar har blitt enig med PSG om de personlige betingelsene.

Barcelona har på sin side ingen planer om å selge Neymar for mindre enn utkjøpsklausulen som er på 222 millioner euro (rundt to milliarder norske kroner). Katalanerne vil egentlig ikke selge sin store juvel.

Dersom overgangen går i orden vil Neymar være tidenes dyreste spiller. Paul Pogba kostet rundt halvparten da han dro fra Juventus til Manchester United forrige sommer.

Kan bli straffet

Barcelona-sjef Josep Maria Bartomeu antyder at PSG kan havne i trøbbel med Det europeiske fotballforbundet (UEFA), om klubben betaler 222 millioner euro for brasilianeren.

- UEFA har sine økonomiske fair play-regler (FFP). Hvis en klubb bryter dem, vil de bli straffet, sier Bartomeu.

Den spanske ligaen - La Liga - kan også få et ord med i saken. Ligapresident Javier Tebas truer med å nekte å godkjenne en overgang.

- Selv om PSG betaler klausulen, kan vi stoppe salget, sier Tebas i et intervju med Sport.

- Vi har advart PSGs president, sier Tebas videre.

Neymar har nylig vært på sponsoroppdrag i Kina, men flere medier har spekulert i at brasilianeren snart er i Paris for å fullføre overgangen.