Neymar signerte for Real Madrid som 14-åring

Men 60 000 euro ble for mye for los blancos som droppet avtalen.

SIGNERTE FOR REAL MADRID: Neymar var på prøvespill i Madrid i 2006, og selv om klubben var impornert ønsket man ikke å betale det agent Wagner Ribeiro krevde for spilleren. (AP Photo/Manu Fernandez)
SIGNERTE FOR REAL MADRID: Neymar var på prøvespill i Madrid i 2006, og selv om klubben var impornert ønsket man ikke å betale det agent Wagner Ribeiro krevde for spilleren. (AP Photo/Manu Fernandez)Vis mer

(Dagbladet): Den spanske sportsavisen AS har fått tak i et skjema fra det spanske fotballforbundet som viser at Real Madrid registrerte Neymar Jr. som akademispiller i 2006.

I følge sportsavisen ble Neymar i 2006 fløyet over til Madrid for å trene på Valdebebas i to uker. Der spilte han blant annet med dagens Real Madrid-spiller Dani Carvajal Han imponerte trenere og støtteapparat så mye at man ønsket å signere den unge brasilianeren. Dermed ble et dokument fylt ut av klubben og sendt inn til det spanske fotballforbundet. Neymar signerte og var registrert som Real Madrid-spiller.

Men gleden ble kortvarig for Neymar og hans agent Wagner Ribeiro. Sistnevnte ønsket hele 60 000 euro fra klubben for å la Neymar spille for hovedstadslaget noe direktør i Real Madrid, Carlos Martínez de Albornoz, ikke ville betale for en 14-åring. Dermed gikk overgangen i vasken.

I følge sportsavisen, som også hevder å ha tilgang til spillerpasset til Neymar utstedt av det brasilianske forbundet, står det ingenting om Neymars opphold i hovedstaden. I følge eksperter AS har snakket med er dette uvanlig. Der er det kun oppgitt at Neymar var amatørspiller i Santos i perioden 2006-2008, før han ble profesjonell fra 2008 til 2013. Han er også oppført som klubbløs fra 6. juli til den 30. Dagen etter signerte stjerneskuddet for Real Madrids erkerival Barcelona.

Neymar gikk fra Santos til Barcelona for 57 millioner euro i sommer. I 2006 kunne Real Madrid ha signert unggutten for 60 000 euro.

BEVISET: Forsiden på sportsavisen AS har i dag dokumentet som viser at Neymar var registrert for Real Madrid i 2006. (Faksimile AS)
BEVISET: Forsiden på sportsavisen AS har i dag dokumentet som viser at Neymar var registrert for Real Madrid i 2006. (Faksimile AS) Vis mer