Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Neymar

Neymar slår tilbake mot kritikken: - Tror du jeg ønsker å bli taklet hele tida?

Fikk gjennomgå under VM.

FIKK MYE PES: Brasilianske Neymar. Foto: Jewel Samad/AFP/NTB Scanpix
FIKK MYE PES: Brasilianske Neymar. Foto: Jewel Samad/AFP/NTB Scanpix Vis mer

Den brasilianske fotballstjerna Neymar (26) ble en av de store snakkisene under VM i Russland. Selv om Brasil røk allerede i kvartfinalen, fikk PSG-stjerna til tider vist seg fram som den glitrende fotballspilleren han er.

Men han fikk også mye kritikk for opptredenen under mesterskapet. Neymar ble riktignok felt ofte, men det som skapte reaksjoner, var at han gjorde stort ut av seg når det skjedde.

- Han blir tatt tøft, men også i situasjoner knapt uten kontakt, er det rulling, hyling og surr. For meg er han lett å beundre som fotballspiller, men like lett å mislike som skuespiller, sa Lars Tjærnås til Dagbladet etter Brasils første kamp i mesterskapet, mot Sveits.

Han var ikke den eneste. Gang på gang under mesterskapet, ble Neymars opptreden en snakkis. Nå snakker han selv om hetsen.

- Det gjør vondt

For den tar han relativt lett på, virker det som.

- Jeg har sett at folk spøker (om skuespillet, red. anm.), men jeg tar det med et smil, sier Neymar til ESPN.

Neymar utdyper at stilen hans er å drible og gå rett på motstanderen.

- Jeg er ofte lettere og raskere enn andre spillere, og da takler de meg. Tror du jeg ønsker å bli taklet hele tiden? Nei, det er smertefullt, det gjør vondt, sier 26-åringen.

Han sier at han også merker trøkkene han får underveis i en fotballkamp.

- Det hender seg at jeg må ise ned områder 4-5 timer etter kampene. Det er komplisert, men om du ikke har opplevd det forstår du det ikke, sier brasilianeren.

En skam for fotballen

Også Mexicos trener, Juan Carlos Osorio, slang med leppa etter at Brasil sendte dem ut av mesterskapet.

- En skam for fotballen, mente Osorio.

- Dessverre forsvinner mye tid på det der. Det er en spiller som ligger nede, men jeg synes slik oppførsel er en skam for fotballen. Det er ikke særlig bra reklame for fotball og de unge guttene som sitter hjemme og følger kampen på tv. Fotball er en sport for menn, ikke klovner, sier han ifølge Globo.

Neymar ble gjort kjent med utspillene på pressekonferansen etter kampen.

- Jeg tror det er et forsøk på å knekke meg. Jeg bryr meg ikke noe om kritikk, heller ikke ros, for det kan påvirke holdningene mine. Jeg snakket ikke med pressen etter de to forrige kampene, for for mange snakker. Jeg fokuserer på å vinne, sier Neymar ifølge The Guardian.