- Neymar tenker mest på å endre stil og hårsveis

Fotballegenden Pelé er kritisk til Neymars prestasjoner på det brasilianske landslaget.

OPPSKRYTT: -  Hver gang Neymar spiller for Brasil, virker han som en helt ordinær spiller. Han har vært dårlig i alle kamper i utlandet, sier Pelé. 
Foto: NTB Scanpix
OPPSKRYTT: - Hver gang Neymar spiller for Brasil, virker han som en helt ordinær spiller. Han har vært dårlig i alle kamper i utlandet, sier Pelé. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

72-åringen frykter Brasil vil skuffe i VM på hjemmebane neste år.

- Jeg er veldig bekymret på vegne av det brasilianske laget. Vi hadde tre år med (landslagssjef) Mano Menezes og fikk ikke mye ut av den tiden, sier Pelé til avisen Estado de São Paulo onsdag.

Han er spesielt kritisk til Neymar, som mange håper skal bli den neste store brasilianske stjernen. Spørsmålet er om 21-åringen takler forventningspresset.

- Hver gang Neymar spiller for Brasil, virker han som en helt ordinær spiller. Han har vært dårlig i alle kamper i utlandet. Alle tror han kommer til å løse Brasils problemer, men Neymar er ikke klar for et slikt press på sine skuldre. Han spiller ikke i utlandet. Europeisk fotball er annerledes enn den søramerikanske, mener Pelé.

- Vi som Santos-tilhengere sier han er verdens beste, men han er allerede mer opptatt av medieoppmerksomheten enn av å prestere på banen. Han tenker mest på å endre stil og hårsveis.

Etter å ha sett de siste landskampene til Brasil på TV, mener Pelé at laget mangler struktur og harmoni. Han sier samtidig at mye har forandret seg til det bedre etter at Luiz Felipe Scolari kom tilbake som landslagssjef.

Scolari tok over etter at Menezes fikk sparken i desember. Han ledet Brasil til VM-triumf i 2002.

- Men erfaring må støttes opp med nye spillere. Vi vet allerede hvordan erfarne spillere som Ronaldinho spiller, sier Pelé.

Brasil arrangerer fotball-VM om under et halvannet år. Tidligere denne måneden tapte brasilianerne 1-2 for England på Wembley.

Pelé regnes som en nasjonalhelt i Brasil. Som spiller vant han tre VM-gull og blir regnet som en av verdens beste fotballspillere gjennom tidene.

(NTB)

SKEPTISK: Pelé er kritisk til Neymar, og mener 21-åringen ikke er så god som folk skal ha det til. Foto: NTB Scanpix
SKEPTISK: Pelé er kritisk til Neymar, og mener 21-åringen ikke er så god som folk skal ha det til. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer