NESTEN I RULLESTOL: Brasil-stjerna Neymar tok til tårene da han fortalte hvor nær han var å havne i rullestol. Foto: AFP PHOTO / VANDERLEI ALMEIDA
NESTEN I RULLESTOL: Brasil-stjerna Neymar tok til tårene da han fortalte hvor nær han var å havne i rullestol. Foto: AFP PHOTO / VANDERLEI ALMEIDAVis mer

Neymar «to centimeter fra rullestol»

Brasils superstjerne Neymar gråt da han torsdag snakket offentlig om skaden som sendte ham ut av VM. - To centimeter skilte meg fra et liv i rullestol, sa han.

Neymar pådro seg brudd i en ryggvirvel da Juan Zúñiga traff ham med kneet i kvartfinalen mot Colombia. 22-åringen mistet semifinalen, som Brasil tapte 1-7 for Tyskland. Torsdag sluttet han seg til troppen igjen, for å motivere lagkameratene til bronsekampen.

Han hadde på seg landslagstrøyen signert av lagkameratene da han møtte pressen. Neymar tørket tårer da han fortalte om frykten for lammelse da han lå på gresset. Han fikk panikk da han et øyeblikk ikke kjente beina sine .

- Jeg er velsignet, for det kunne gått mye verre. Om han hadde truffet meg to centimeter lenger mot midten, kunne jeg sittet i rullestol nå, sa han.

Neymar hadde først harde ord om Zuniga, som har måttet søke politibeskyttelse etter å ha blitt truet som følge av hendelsen, men sa senere at han tilgir ham.

Tilgir Zuniga - Det skjedde på et veldig viktig punkt i min karriere, og det han gjorde var uakseptabelt. Jeg kan ikke si at han gjorde det med vilje, men alle som forstår fotball vet at det ikke var en normal takling, sa Neymar.

- Jeg er flink til å beskytte meg mot taklinger, men når noen kommer bakfra er det ikke noe jeg kan gjøre. Jeg hadde ikke kontroll, og jeg ble skadet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Noen minutter senere framsto han mer forsonlig.

- Jo, jeg kommer til å tilgi ham. Jeg kjenner verken raseri eller hat mot ham. Han ringte meg dagen etter kampen og sa unnskyld. Han sa at han ikke hadde til hensikt å skade meg, og jeg ønsker ham lykke til videre i livet og karrieren.

Tung tid Neymar lå på båre da han ble fløyet fra Brasils VM-leir i helikopter lørdag. Torsdag kunne han gå selv da han vendte tilbake, og han omfavnet lagkameratene før treningen.

Under pressekonferansen fortalte Neymar at det har vært en av hans verste uker.

- Det var verre enn jeg kunne forestille meg, og tapet mot Tyskland var utrolig og uforklarlig. Det gjør vondt og vil gjøre det en stund, men det vil gi seg. Det kommer bedre tider for brasiliansk fotball, sa han.

Nå vil han støtte laget fram mot bronsekampen.

- Vi har grått over alt som var å gråte over. Nå forsøker vi å vinne kampen om bronse. Vi må gå til kampen som om det var finalen og avslutte VM med et smil.

(NTB)