Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Neymars foreldre fikk 350 mill som følge av overgangen

- Men saken er ute av proposjoner, sier C More-ekspert.

SLIK VAR DET: I går forklarte Barcelonas nye president Josep Maria Bartomeu hvordan klubben betalte for Neymar. Foto: REUTERS / Albert Gea
SLIK VAR DET: I går forklarte Barcelonas nye president Josep Maria Bartomeu hvordan klubben betalte for Neymar. Foto: REUTERS / Albert Gea Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kontroversene rundt Neymar-overgangen har vært mange, og det har toppet seg de siste dagene. For i går la Barcelona kortene på bordet og innrømmet at Neymar kostet klubben ikke bare i underkant av 500 millioner kroner - som først uttalt - men 725 millioner kroner. 

Et definisjonsspørsmål De mener imidlertid at de aldri løy, for de definerte overgangssummen som det de betalte for Neymar til klubben Santos og spillerens representanter. Da tok de ikke med andre utgifter knyttet til overgangen, som eksempelvis signeringsbonus til spilleren selv.

- Saken er blitt et definisjonsspørsmål på hva en overgangssum er. Det dreier seg om hvor man putter summene i et Excel-ark, og det er ikke snakk om en direkte løgn fra Barcelonas side. Da hadde det vært en skandale, sier C More-ekspert Petter Veland til Dagbladet.

Foreldre fikk 350 mill Noe annet som kom fram i går, var fordelingen på de opprinnelige 500 millioner kronene, som Barcelona har definert som overgangssummen. Tidligere har ikke Barcelona kunnet gå ut med fordelingen grunnet en taushetsklausul pålagt av faren, men den opphevet han i går.

- Taushetsplikten har vært det største problemet for Barcelona, og den er grunnen til at dette har blitt så stort som det har blitt. Det er likevel småklønete at de ikke har vært tydeligere på hva de har betalt i tillegg som følge av overgangen. Saken er blitt langt større enn den burde vært, sier Veland til Dagbladet.

De tallene avslører at foreldrene til Neymar, som rettighetshavere, fikk utbetalt en klekkelig sum som følge av overgangen. Det skriver BBC, og bekrefter med det hva spanske medier har spekulert i.

For mens moderklubb Santos sitter igjen med omtrent 150 millioner kroner, kan Neymars foreldre smile hele veien til banken. De skal ha mottatt hele 200 millioner kroner mer, i underkant av totalt 350 millioner kroner.

Resten av utgiftene til Barcelona fordeler seg slik:

* 84 mill. til Neymar i signeringsbonus
* 83 mill. for speiding og samarbeidsavtaler
* 33,6 mill. for markedsføring
* 22,7 mill. i provisjoner
* 21 mill. til Neymars fond

Totalt beløper det seg til cirka 750 millioner kroner.

For to dager siden trakk president Sandro Rosell seg, blant annet på grunn av overgangssagaen, men han skal også ha blitt truet, og El Mundo Deportivo meldte om at det ble funnet kulehull i døra til Rosells hjem.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!