Neymars foreldre fikk 350 mill som følge av overgangen

- Men saken er ute av proposjoner, sier C More-ekspert.

SLIK VAR DET: I går forklarte Barcelonas nye president Josep Maria Bartomeu hvordan klubben betalte for Neymar. Foto: REUTERS / Albert Gea
SLIK VAR DET: I går forklarte Barcelonas nye president Josep Maria Bartomeu hvordan klubben betalte for Neymar. Foto: REUTERS / Albert Gea Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kontroversene rundt Neymar-overgangen har vært mange, og det har toppet seg de siste dagene. For i går la Barcelona kortene på bordet og innrømmet at Neymar kostet klubben ikke bare i underkant av 500 millioner kroner - som først uttalt - men 725 millioner kroner. 

Et definisjonsspørsmål De mener imidlertid at de aldri løy, for de definerte overgangssummen som det de betalte for Neymar til klubben Santos og spillerens representanter. Da tok de ikke med andre utgifter knyttet til overgangen, som eksempelvis signeringsbonus til spilleren selv.

- Saken er blitt et definisjonsspørsmål på hva en overgangssum er. Det dreier seg om hvor man putter summene i et Excel-ark, og det er ikke snakk om en direkte løgn fra Barcelonas side. Da hadde det vært en skandale, sier C More-ekspert Petter Veland til Dagbladet.

Foreldre fikk 350 mill Noe annet som kom fram i går, var fordelingen på de opprinnelige 500 millioner kronene, som Barcelona har definert som overgangssummen. Tidligere har ikke Barcelona kunnet gå ut med fordelingen grunnet en taushetsklausul pålagt av faren, men den opphevet han i går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer