Neymars frisparkperle ga Brasil-seier

Falcao tilbake for Colombia.

 MATCHVINNER:  Neymars frispark sju minutter før slutt var det som skilte Brasil og Colombia i Miami i natt. Foto: Mike Ehrmann/Getty Images/AFP
MATCHVINNER: Neymars frispark sju minutter før slutt var det som skilte Brasil og Colombia i Miami i natt. Foto: Mike Ehrmann/Getty Images/AFPVis mer

Neymar ga Dunga en perfekt start som Brasil-trener fredag. Med et vakkert frispark ordnet kapteinen 1-0 over Colombia.

Brasil slet med å utnytte fordelen av å spille med én mann mer i nesten en hel omgang, men sju minutter før slutt sørget Neymar for brasiliansk jubel i Miami. Fra 25 meter plasserte han ballen i krysset.

Det må mer til enn en ettmålsseier for å hviske ut Brasils vonde minner fra VM på hjemmebane. I semifinalen ble den stolte fotballnasjonen knust ufattelige 1-7 av Tyskland. Landslagssjef Dunga mener uansett at fredagens seier hjelper på selvtilliten.

- Å vinne er alltid bra, spesielt etter all kritikken i kjølevannet av VM. Denne seieren vil hjelpe på spillernes selvtillit. Jeg har fortalt dem at de spiller fordi de er best. De skal ikke være redde, men bare gå ut og spille, sa Dunga.

Dunga tok over som Brasil-sjef etter Luis Felipe Scolari like etter VM.

Falcao tilbake Colombia ble redusert til ti mann da midtbanespilleren Juan Cuadrado fikk sitt annet gule kort etter å ha felt Neymar i det 49. minutt. Ingen kunne ta lagene på innsats i fredagens privatlandskamp, der begge vartet opp med røffe taklinger.

Radamel Falcao gjorde comeback for Colombia med et innhopp i det 77. minutt. Den ferske Manchester United-spissen hadde ikke spilt for landslaget siden november i fjor på grunn av en kneskade.

- Han var ikke klar til å spille mer enn de minuttene han fikk. Etter en såpass komplisert uke med mye stress rundt overgangen til Manchester United, ville det vært risikabelt å spille mer enn de minuttene. Han har en lang sesong foran seg, sa Colombias landslagssjef José Pekerman etter kampen.

Brasil slo Colombia 2-1 i VM-kvartfinalen. Den kampen huskes best for Neymars ryggskade etter en tøff takling fra Camilo Zuniga. Begge var kaptein for hvert sitt lag fredag og ga hverandre en klem før avspark.

Brasil møter Ecuador i New Jersey tirsdag.