NFF: - Klubben er ansvarlig

Kan straffe Lyn hvis Morgan Andersen dømmes.

(Dagbladet.no): I går ble Morgan Andersen formelt siktet av politiet for dokumentforfalskning i forbindelse med John Obi Mikels kontrakt med Lyn.

Nå er det opp til statsadvokaten å avgjøre om det skal tas ut tiltale mot Andersen, som risikerer opptil to års fengsel dersom han blir dømt i en eventuell straffesak.

- I utgangspunktet er dette en sak mellom påtalemyndighetene og privatpersonen Morgan Andersen, jeg kan ikke se at det får noen konsekvens for Lyn nå, sa styreleder i klubben Sveinung Lunde til VG i dag.

Det er NFF uenig i.

- Dersom denne prosessen viser at det foreligger brudd på fotballens regelverk, vil NFF følge opp dette. I relasjon til fotballens regelverk er klubben ansvarlig for de ansattes handlinger, skriver fotballforbundet i en pressemelding.

Det betyr at Lyn fortsatt vil kunne bli stilt til ansvar dersom Morgan Andersen handlet i strid med regelverket under sin tid som sportsdirektør i klubben.

Det har tidligere vært spekulert på at én konsekvens kan være at Lyn blir stilt overfor krav om å tilbakebetale pengene de mottok i forbindelse med Mikels overgang til Chelsea, men dette er ikke fotballforbundets anliggende.

NFF følger nå utviklingen i saken, og avventer påtalemyndighetenes behandling.

UNDER PRESS: Morgan Andersen står i fare for å bli tiltalt for dokumentfalsk. Det kan få konsekvenser for Lyn. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
UNDER PRESS: Morgan Andersen står i fare for å bli tiltalt for dokumentfalsk. Det kan få konsekvenser for Lyn. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer