Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NFF: - Korrekt med rødt kort

Og mener keeperen burde fått gult kort.

DRAMATISK: Det så dramatisk ut da Haris Hajradinovic (t.h.) tok tak i ansiktet på sin egen lagkamerat og keeper, Per Kristian Bråtveit under eliteseriekampen mellom Strømsgodset og Haugesund på Marienlyst stadion i helga. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
DRAMATISK: Det så dramatisk ut da Haris Hajradinovic (t.h.) tok tak i ansiktet på sin egen lagkamerat og keeper, Per Kristian Bråtveit under eliteseriekampen mellom Strømsgodset og Haugesund på Marienlyst stadion i helga. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NFFs faggruppe konkluderer med at dommer Ken Henry Johnsen gjorde rett da han ga Haugesund-spiller Haris Hajradinovic rødt kort etter en krangel med egen keeper.

Det var i søndagens eliteseriekamp mellom Strømsgodset og Haugesund i Drammen den uvanlige situasjonen oppsto. Hajradinovic ble utvist da han kranglet med medspiller Per Kristian Bråtveit og skubbet hånden i ansiktet på keeperen.

- Korrekt med rødt kort til Haugesund-spilleren for voldsom opptreden, heter det i konklusjonen fra NFFs faggruppe.

I tillegg mener faggruppen at keeper Bråtveit skulle hatt gult kort for usportslig handling, siden han provoserte medspiller gjennom ord og handling.

Hauge: - Spiller ingen rolle om det er medspiller Faggruppen består av fem instruktører og dommersjefen som møtes for å diskutere situasjoner hver mandag. Overfor NTB forteller Dommersjef Terje Hauge at de går ut med konklusjonen som følge av debatten som har gått i mediene og sosiale medier i kjølvannet av episoden.

- Vi er alle enige om konklusjonen. Det er viktig å merke seg at det ikke spiller noen rolle om det er med- eller motspillere som er involvert. Det trenger heller ikke å være et slag for at det skal karakteriseres som voldsom opptreden, sier Hauge til NTB.

- I dette tilfellet er det armer som løftes opp til ansikt, noe som er en forsettlig handling av spiller. Ikke bare én gang, men to ganger. Han tar tak i kjeven og skubber. Dyttes det med armene rett ut fra kroppen, hadde det vært annerledes.

Suspenderes Karantenen som venter Hajradinovic bestemmes av disiplinærkomiteen som samles tirsdag ettermiddag.

Straffen avgjøres ut ifra hvor hardt slaget og hvordan handlingen ble utført. Komiteen tar hensyn til provokasjoner.

Dommersjef Hauge sier han er imponert over hvordan Haugesund har tatt tak i episoden.

- Måten de har tatt tak i dette og ryddet opp på er imponerende, sier Hauge. (©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram