Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NFF: - Uaktuelt å ombestemme seg

Samtlige kvinnelag boikottet da NFF trakk semifinalene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Asker, Fløya, Røa og Trondheims/Ørn valgte valgte alle å boikotte NFFs trekning av semifinalene i NM i dag. I stedet sto representanter for de fire klubbene utenfor forbundets lokaler mens trekningen pågikk.

Den voldsomme misnøyen skyldes at bare herrene får spille cupfinale på Ullevaal. Jentene må nøye seg med Bislett, fordi forbundet frykter at banen ikke tåler belastningen av to kamper på to dager.

- Jeg syns det er både tragisk og provoserende at de allerede nå kan si at den kampen må flyttes. Hadde de kommet to dager før og sagt at banen er i for dårlig stand hadde vi skjønt det. Dette er bare diskriminering på høyt plan, sa Ørn-keeper Ingrid Hjelmeseth til Dagbladet søndag.

Vil ikke ombestemme seg

Enkelte bookmakere har allerede åpnet for spill på om forbundet kommer til å omgjøre sin beslutning - hvor oddsen for at cupfinalen blir flyttet tilbake til Ullevaal er klart lavere enn at den ikke gjør det. Ifølge fotballpresident Sondre Kåfjord kan tipperne spare seg å sette penger på at NFF ombestemmer seg.

- Det er uaktuelt. Vi kommer ikke til å ta ny beslutning. Vi har vurdert dette, og kommet til en konklusjon basert på faglige råd og skjønn. Jeg kunne ønsker vi hadde sluppet, men det er nødvendig, sier Kåfjord. 


- Hva om Ullevaal skulle være i  god forfatning i november?

- Poenget er at det er litt lenger planleggingsfrist på et sånt arrangement. Vi kan ikke flytte en cupfinale på to dagers varsel. Vi kunne lagt kvinnefinalen til en annen dato, men det ville vært å gjøre dem enn større bjørnetjeneste enn å flytte til Bislett, sier Kåfjord.

GJØRMEHAV: Slik så Ullevaal ut etter to cupfinaler i fjor høst. I år tør ikke forbundet ta noen sjanser med gressteppet og tvinger jentene til å spille på Bislett. Foto: Daniel Sannum Lauten
GJØRMEHAV: Slik så Ullevaal ut etter to cupfinaler i fjor høst. I år tør ikke forbundet ta noen sjanser med gressteppet og tvinger jentene til å spille på Bislett. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer

Emosjnelle reaksjoner

NFF mener argumentasjonen om kvinnediskriminering er totalt feilslått.

- Jeg har forståelse for at noen blir skuffa over å ikke få spille en finale på Ullevaal. Jeg synes flere av reaksjonene bærer preg av at de er veldig opprørt, og sånn sett bare argumenterer emosjonelt, sier visepresident Erik Loe til Dagbladet.no.

- Det føles litt pussig å bli tillagt en masse motiver man ikke har hatt. Det hjelper altså ikke bare spille én kamp der, dersom det er én for mye.

Han var ikke til stede da trekningen ble gjennomført, men er skuffet over boikotten.

- Det er en ganske trist markering. Men det viser at de er opprørte, og det får vi ta alvorlig.

- Ingen gjør mer for kvinnefotball enn oss

Ørn-trener Gøril Kringen har uttalt at avgjørelsen beviser at kvinnefotball er nedprioritert av NFF. Den påstanden har Loe ingen forståelse for.

- Det er en påstand som faller på sin egen urimelighet. Ingen forbund jeg kjenner til har gjort så mye for kvinnefotballen som NFF. Det går ikke an å påstå annet, om man ser man tilbake på hvordan vi har prioritert og jobbet internasjonalt for jentene. Hadde jentene hadde trukket 25 000 til sin finale og herrene bare 10 000 til sin, hadde vi gjort omvendt. Da måtte herrene spilt på Bislett, hevder Loe.

• Din mening:
 Fornuftig av NFF å flytte kvinnefinalen til Bislett?

<B>ENSOMME:</B> Fotballpresident Sondre Kåfjord og generalsekretær Karin Espelund måtte gjennomføre trekningen av semifinale uten at noen av klubbene var til stede. Samtlige fire valgte å boikotte.